Ghid practic privind finantarea europeana a cercetarii si dezvoltarii

 
Pentru a veni in sprijinul celor interesati de oportunitatile de finantare pentru cercetare si dezvoltare, Comisia Europeana a lansat luni (8 septembrie 2008) un ghid practic care prezinta instrumentele disponibile pentru accesarea de fonduri europene in acest scop.
 

„Ghidul practic pentru oportunitatile de finantare UE pentru cercetare, dezvoltare si inovatie” contine descrierea tuturor fondurilor care pot fi accesate si ii ajuta pe cei interesati de obtinerea de finantari pentru cercetare si dezvoltare sa intocmeasca documentatia necesara aplicarii pentru astfel de fonduri. Pentru sustinerea cercetarii si dezvoltarii, UE dispune de 3 instrumente principale: Cel de-al 7-lea program-cadru pentru cercetare; Programul-cadru pentru competitivitate si inovatie si Politica de coeziune, finantata din Fondurile structurale si Fondul de coeziune.
 
Ghidul ofera informatii atât despre modalitatile de accesare a fiecaruia dintre aceste instrumente in parte, cât si sugestii de combinare a celor trei surse de finantare, pentru o mai mare eficienta. Necesitatea elaborarii acestui ghid practic a fost evidentiata in comunicarea Comisiei Europene intitulata „Regiuni europene competitive prin cercetare si inovatie” adoptata in august 2007, care examineaza situatia actuala in ceea ce priveste finantarea din fondurile europene a activitatilor de cercetare si dezvoltare si cerea statelor membre sa apeleze mai eficient la instrumentele de finantare disponibile. Ghidul poate fi descarcat de la adresa de internet http://cordis.europa.eu/EU-funding-guide/home_en.html.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.