Graficul stabilit de guvern pentru reconstructia caselor afectate de inundatii va fi respectat

 
Sunt incheiate contracte de reconstructie pentru toate cele 127 de case afectate de inundatii si care trebuie refacute din temelii, in judetul Iasi”, a declarat sâmbata (6-IX-2008) secretarul de stat din Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Lucia Varga, care alaturi de prefectul judetului Iasi, Marius Bodea, a vizitat sâmbata localitatile Rachiteni, Târgu-Frumos si Pascani, si a inspectat lucrarile de reconstructie care au fost demarate pentru o mare parte din contractele incheiate.
 
Potrivit unui comunicat de presa al Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, pâna la aceasta data au fost efectuate sapaturile pentru fundatii pentru 15 case din cele 32 care urmeaza sa fie refacute in localitatea Rachiteni, iar la cinci dintre acestea a fost turnata si fundatia. Secretarul de stat Lucia Varga a solicitat constructorului de aici sa suplimenteze numarul personalului implicat in refacerea caselor, astfel incât lucrarile sa fie terminate la timp.

 
La Târgu-Frumos, din cele 14 case care trebuie reconstruite, la sase au fost facute sapaturi si urmeaza ca la inceputul saptamânii viitoare sa fie turnata si fundatia. De asemenea, la 12 din cele 13 case care trebuie reconstruite in orasul Pascani au fost efectuate sapaturile si a fost turnata si fundatia. Totodata, Lucia Varga a fost informata ca s-au executat sapaturile pentru fundatie si au fost turnate fundatiile si la o parte din casele care urmeaza sa fie refacute in localitatile Valea Seaca si Lespezi.
 
„Consideram ca graficul stabilit de Guvern va fi respectat, intrucât constructorii lucreaza in ritm sustinut” a declarat Lucia Varga. Premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut, saptamâna trecuta, ca locuintele afectate de inundatii sa fie finalizate la rosu pâna la data de 1 decembrie. El a solicitat autoritatilor locale si Ministerului Internelor si Reformei Administrative sa se mobilizeze in vederea organizarii si derularii lucrarilor de reconstructie. Aproximativ 5.600 de locuinte au fost distruse total sau partial in inundatiile produse in luna iulie 2008 in judetele din nordul Moldovei si din Maramures.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.