MCTI: 107 milioane lei pentru doua operatiuni din programul operational sectorial

 
MCTI: 107 milioane lei pentru doua operatiuni din programul operational sectorial
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat in aceasta luna apelul pentru inregistrarea proiectelor pe doua operatiuni din programul operational sectorial, alocarea financiara totala depasind 107 milioane lei, potrivit datelor MCTI. Cele doua operatiuni deschise din domeniul Major de Interventie 3 sunt 3.1 – „Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor” si operatiunea 3.2 „Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri”.
 
Potrivit MCTI, inregistrarea proiectelor se poate face on-line in mod continuu pâna in data de 12 decembrie 2008 ora 16.30. Alocarea financiara a primei operatiuni se ridica la 71 milioane lei, iar rata maxima de co-finantare este de 70%. Valoarea finantarii se situeaza intre 35.000 lei si un milion lei. Pentru cea de-a doua operatiune sunt alocate 36 milioane lei cu o rata de co-finantare de 70%, valoarea finantarilor fiind de 35.000 – 1,64 milioane lei.
 
Ghidurile solicitantului pentru aceste operatiuni au fost publicate in varianta finala, pe site-ul ministerului www.mcti.ro, acestea continând in detaliu criteriile specifice care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

 
Operatiunea 3.1 – „Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor” are ca activitati eligibile achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC, alte mijloace fixe, servicii de consultanta si training specializat necesare pentru implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Întreprinderii); implementarea sau extinderea de sisteme pentru relatii cu clientii (CRM – Customer Relationship Management); implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, pentru -imbunatatirea managementului ciclului de viata al produselor; implementarea sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (business intelligence systems) si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerii.
 
Operatiunea 3.2 „Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri” are ca activitati eligibile achizitionarea de aplicatii software, echipamente TIC si alte mijloace fixe necesare, servicii de consultanta si training specializat pentru implementarea de sisteme informatice de comert electronic, pentru licitatii electronice si pentru tranzactii electronice securizate.
 
De asemenea, pot fi depuse proiecte pentru implementarea de sisteme informatice de e-payment (plati electronice); pentru implementarea de sisteme de e-learning (invatamânt la distanta) pentru IMM-uri precum si implementarea altor sisteme informatice pentru dezvoltarea/optimizarea activitatii companiei (B2B, B2C). Beneficiarii eligibili pentru aceste operatiuni sunt intreprinderile mici si mijlocii ce functioneaza in conformitate cu Legea nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.