Proiect de termoficare cu panouri solare la Piatra Neamţ

 
Conducerea Primăriei municipiului Piatra Neamţ intenţionează să pună în funcţiune o centrală termică cu panouri solare, ca variantă alternativă la actualele centrale tip modul care funcţionează pe bază de gaz metan, după ce modelul a fost aplicat cu succes în Grecia, Italia sau Spania. Viceprimarul Dragoş Chitic a declarat luni (8-IX-2008) că acest tip de centrale reprezintă una dintre posibilele soluţii de viitor pentru reducerea costurilor la utilităţi.
 
"Ideea este deocamdată în fază de studiu, căutându-se oferte în acest sens pentru evaluarea costurilor. Dacă se va dovedi că din punct de vedere financiar investiţia este una rentabilă, ideea va trece din faza de proiect în faza de experiment", a afirmat Dragoş Chitic. O firmă de profil din Germania s-a arătat deja interesată pentru a realiza studiile în domeniu, urmând ca o delegaţie a acesteia să vină în săptămânile viitoare la Piatra Neamţ pentru o întâlnire cu reprezentanţii municipalităţii.
 
În prezent, mai bine de o jumătate din populaţia municipiului Piatra Neamţ nu are apă caldă. Situaţia, care datează de două luni, este cauzată de datoriile societăţii AquaCalor către E-ON Gaz Târgu Mureş. Societatea are restanţe de peste 2 milioane de lei la plata facturilor la gaz, însă are de recuperat de la populaţie aproape 4 milioane de lei. În Piatra Neamţ mai sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire circa 16.000 de apartamente, ceea ce înseamnă o treime din numărul total.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.