Roatis: Platile restante catre medicii veterinari concesionari vor fi aduse la zi pâna la finele lunii octombrie

 
Toate platile restante catre medicii veterinari concesionari vor fi aduse la zi pâna la finele lunii octombrie, a declarat duminica (7-IX-2008) presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis. „Suma de 75 milioane lei pe care medicii veterinari o reclama, in realitate se ridica la numai 45 de milioane lei. Pe baza procedurilor legale vom aduce la zi, pâna la finele lunii octombrie, toate platile restante catre medicii veterinari concesionari”, a spus Roatis.
 
Acesta a precizat ca, practic, de o luna de zile, in functie de deschiderile Ministerului Economiei si Finantelor, se fac decontari pentru activitatile medicilor veterinari concesionari. „Conform contractelor, platile se fac in 60 de zile de la efectuarea actiunilor din program, dar numai pe baza verificarilor deconturilor solicitate. Daca in termen de 90 de zile medicii veterinari concesionari nu isi primesc banii, contractul prevede ca pot rezilia contractul incheiat, dar, deocamdata, nu am vazut nici un medic concesionar care sa fi cerut rezilierea unui contract incheiat cu statul român”, a adaugat presedintele ANSVSA.
 
În ceea ce priveste elaborarea planului strategic pe 2009, Roatis a subliniat ca in prezent autoritatea lucreaza la el, iar in momentul in care va fi finalizat, in functie de specificul fiecarui judet, acesta va fi transmis si medicilor concesionari. „Domnul Harbuz a fost presedinte al ANSVSA si nu cred ca a reusit sa finalizeze, in iunie, asa cum cere, programul strategic pe anul urmator, deoarece pot aparea o serie de probleme specifice in iulie-august care trebuie cuprinse in acest program”, a aratat presedintele Autoritatii Veterinare.
 

De asemenea, Radu Roatis a mai subliniat ca identificarea animalelor crescute in sistem intensiv nu va mai fi o activitate suportata financiar de statul român, ci doar de proprietarii de animale, care au, de altfel, un câstig din aceasta activitate. Medicii veterinari concesionari au anuntat duminica (7-IX-2008) ca sunt in situatia de a da in judecata statul român pentru recuperarea datoriilor de 75 milioane lei acumulate in urma actiunilor veterinare efectuate in baza Programul strategic pe 2008. Ei reclama ca ANSVSA a decontat in acest an, pâna la finele lunii iunie, doar 32 milioane lei catre medicii concesionari din bugetul total de 107 milioane lei alocat pentru anul 2008 prin Programul strategic.
 
„Din suma totala alocata pentru 2008, circa 65 de milioane lei au reprezentat platile pentru anul 2007, ramânând pentru acest an doar 42 de milioane lei. La ora actuala, ANSVSA a decontat doar 32 milioane lei si mai detine in buget pentru planul national strategic doar 10 milioane lei”, a declarat duminica (7-IX-2008) presedintele Colegiului Medicilor Veterinari (CMV), Liviu Harbuz, intr-o conferinta de presa. Reprezentantii CMV s-au aratat nemultumiti si de faptul ca nu sunt consultati când MADR promoveaza anumite acte normative fara a fi avizate de autoritatea competenta, respectiv de ANSVSA.
 
CMV a solicitat, pe lânga plata la zi a medicilor veterinari concesionari, si elaborarea de urgenta a programului strategic pe 2009 pentru a se cunoaste exact bugetul alocat pentru activitatile veterinare din program si sumele de care dispune programul. Medicii mai vor simplificarea evidentelor si formularisticii din programul strategic, in conditiile in care un medic veterinar concesionar trebuie sa intocmeasca 149 de documente, registre, dosare, carnete, raportari lunare, care ocupa mai mult de 80% din timpul de lucru al acestuia.
 
Alte revedincari ale veterinarilor de libera practica se refera la asigurarea biopreparatelor conform termenelor stabilite pentru desfasurarea actiunilor din programul strategic la timp si incheierea de acte aditionale la contractele de concesiune existente si contractarea la pachet, obligatoriu a activitatii de identificare si inregistrare a animalelor impreuna cu restul actiunilor din programul strategic.
Citește și
5 Comentarii
 1. IOAN spune

  Buna. Sunt medic veterinar si sunt foarte dezamagit de situatia creata.Nu noi am dorit sa fim concesionari ci ANSVSA a facut acest lucru.Daca reziliem contractul cu ANSVSA ramanem pe drumuri nici somaj nu primim.Sa fim primiti inapoi in reteaua de stat de unde am fost scosi prin act normativ si NU VA MAI RAMANE nici un medic la CSV concesionar.Noi suntem cei ce executam actiunile, intram in grajduri si umblam pe dealuri in cizme de cauciuc prin ploi si noroaie.Noi suntem cu adevarat medici veterinari, pentru ca din birouri nu se poate asigura sanatatea animalelor si implicit a omului.Am ajuns ca dupa 25 de ani de munca sa ne fie rusine de profesie. Cu stima.

 2. ZARA EDWARD spune

  Sunt medic veterinar in judetul Bacau com Filipeni
  pot sa va spun ca in luna august s-au dat banii pe luna aprilie si acestia intr-un anumit procent nu m-i sa achitat factura asa cum a fost emisa ci numai un procent din ia. Domnul presedinte Roatis decit sa ne ameninte cu controale ar trebui sa demisioneze ca numai aberatii a facut in domeniu sanitar veterinar de cind este la conducerea ANSVSA

 3. veterinar care nu mai crede nin spusele nimanui si nu si-a primit banii din 2007 noiembrie spune

  sa vedem daca se tin de promisiune ,dar noi am auzit in teren ca vor sa ne restituie banii in transe .
  in judetul tulcea nu s-au primit banii din noiembrie 2007 .ansvsa da vina pe dsvsa tulcea si invers .pe cine sa credem . eu am platit 400 oooron numai tva pt banii ce mi se cuvin va imaginati ce dobinzi platesc
  daca nu primesc ce mi se cuvine voi face greva foamei in fata ansvsa si-l voi chema sa dea explicatii pe roatis care ne minte fara discernamant

 4. DANIEL spune

  Minciunile celor da la ANSVSA impieteaza bunul simt.Banii o sa-i vedem probabil prin luna decembrie cand trebuie sa-i dam inapoi statului si ceva mai mult -penalizari,majorari- iar contractele de identificare sau gandit sa le modifice acum cand am lucrat am muncit 4 luni fara sa scoata un cuvant iar activitatea de identificare pe anul 2008 este 99% terminata . Concluzia 4 luni de munca voluntara ca sa dea statul bine la UE.NESIMTITI!!!

 5. uscatul spune

  D-l Roates a spus ca din bugetul alocat medicilor veterinari pe 2008 o anumita suma a fost folosita pentru plata actiunilor pe2007.Stau si ma intreb unde au disparut banii alocati pe anul2007.De asemeni d-l Roates mai spune ca nu a vazut ca nici un medic veterinar sa -si rezilieze contractul de concesiune.Pai dl.Roates stie oare ca singura activitate a noastra este aceea de medic veterinar din care noi traim, cat vom mai trai, de moment ce dinsul spune ca platile se fac la 60 zile de la depunerea si verificarea deconturilor iar noi nu ne-am primit banii de 6 luni de zile?Nu credeti ca ar trebui ca din moment ce platile se fac asa cum se fac, sa percepem penalitati asa cum si noi le platim ptr.fiecare zi de intirziere?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.