Contracte de reconstrucţie pentru locuinţele sinistraţilor din Neamţ

 
Autorităţile locale au reuşit să asigure contracte de reconstrucţie pentru 471 de case care trebuie reclădite după ce au fost distruse de inundaţii, în timp ce 168 de locuinţe vor fi ridicate în regie proprie, a declarat marţi (9 septembrie 2008) prefectul judeţului Neamţ, Toader Mocanu.
Astfel, un număr de 31 de firme s-au angajat să construiască casele până cel mai târziu la finalul lunii noiembrie.
 
"Lucrările de execuţie au şi fost demarate, peste 200 de case aflându-se în diferite stadii de construcţie, de la săparea fundaţiei până la ridicarea pereţilor din zidărie", a declarat prefectul Toader Mocanu.
În cele trei depozite centrale din judeţ, de la Adjudeni, Rotunda şi Roman au sosit materiale de construcţii de la ANL în procent de 95% – armătură, 96,6% – cimentul, 65% – lemnul, 66,6% – tabla cutată, 40,2% – agregate de balastieră şi 17,3% elemente de zidărie.

 
Prefectul a solicitat la ANL livrarea, în cursul acestei săptămâni, a 9.800 metri cubi de balast, 4.050 metri cubi de nisip şi 4.204 metri cubi de BCA.
De asemenea, s-a solicitat începerea livrării de uşi şi ferestre.
Prefectul Mocanu a declarat că, dacă vor fi repartizate materialele de construcţii în timp util, toţi cei afectaţi de inundaţii vor avea acoperiş deasupra capului până la sosirea iernii.
 
Inundaţiile din iulie-august au afectat peste 4.000 oameni (1.160 familii) care au primit ajutoare de urgenţă. Pentru 639 familii s-a luat măsura reconstruirii locuinţelor, iar Guvernul a alocat peste 6,5 milioane lei.
Inundaţiile au afectat şi infrastructura din localităţile Roman, Tămăşeni, Doljeşti, Sagna, Gâdinţi şi Ion Creangă.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.