Patronii de microbuze şi-au mutat protestul în centrul Focşaniului

 
Patronii de microbuze, nemulţumiţi de faptul că Autorităţii Rutiere Române (ARR) a eliberat licenţe de transport altor firme, au continuat marţi (9 septembrie 2008) protestul în centrul municipiului.
 
După ce, dimineaţă, au protestat în faţa sucursalei ARR, pe motiv că nu au obţinut licenţe de transport, la orele prânzului s-au mutat în faţa Consiliului Judeţean şi Prefecturii, parcând pe Bulevardul Unirii în sunetul claxoanelor.
"Vom continua protestul şi zilele următoare. Vom intra pe trasee şi vom obţine autorizaţie pentru a protesta în faţa sediului Ministerului Transportului. Vom intra şi în greva foamei", a avertizat un protestatar.
 
Proprietarii microbuzelor, aparţinând SC Megatrans SRL, SC Genilyz Comex Gologanu, Manosim Focşani, SC Lili Sim Focşani, şi Geval Trans Com Focşani sunt nemulţumiţi de faptul că directorul ARR Vrancea, Florin Nedelcu, a dat licenţă de transport pe traseele Focşani-Gologanu, Focşani-Suraia, Focşani-Urecheşti şi Focşani-Râmniceni companiilor SC Vastrans şi Transcarpatica.
"Omul ăsta (Nedelcu, n.r.) a pus capac. Vrem anularea licenţelor şi atribuirea altora", a spus Nina Nedelcu, proprietara unei societăţi de transport cu 10 microbuze care nu mai poate efectua transport pe aceste trasee.

 
Protestatarii spun că cele două companii nu au avut, în regulă, documentaţia atunci când s-au înscris la licitaţie şi sunt supăraţi că deşi s-au adresat justiţiei pentru ca licitaţia să fie anulată ARR a eliberat licenţele, astfel încât de la data de 1 august, protestatarii nu mai pot transporta persoane pe cele patru trasee.
Ei îl acuză pe directorul Agenţiei ARR Vrancea că ar fi "combinat" cu patronii care au obţinut licenţele pe trasee, în defavoarea lor.
 
Directorul Florin Nedelcu a respins acuzaţiile transportatorilor şi spune că atribuirea licenţelor a fost atribuită în baza unei licitaţii electronice.
Mai mult, Nedelcu a spus că el nu a semnat eliberarea licenţelor deoarece a fost în concediu.
"Eu nu pot să fac nimic până nu există o decizie definitivă a instanţei. Dacă lucrurile rămân aşa cei care protestează astăzi pierd licenţa pentru 3 ani", a spus Nedelcu.
 
Licenţele de transport persoane sunt atribuite de către ARR în baza unui plan de transport public pus la punct şi aprobat de către Consiliul Judeţean Vrancea.
Proprietarii de microbuze au început protestul marţi dimineaţa când au venit la sediul ARR Vrancea cu microbuzele pe care scria "Jos mafia din ARR" şi "ARR=Mafia". Ei şi-au cumpărat fluiere şi au vrut să meargă să vorbească cu directorul ARR Vrancea, Florin Nedelcu, dar acesta s-a baricadat în birou.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.