Restaurantul Casa Lavric la un pas de închidere

0
Comunicat de presa

In data de 08.09.2008 inspectorii OJPC Iasi, impreuna cu reprezentantii D.S.V.S.A Iasi, au realizat recontrol la operatorul economic S.C. Casa Lavric S.R.L., pentru a  verifica respectarea masurilor dispuse de catre inspectorii OPC  in urma ultimului control efectuat (27.08.2008).

 
Datorita faptului ca, la primul control (27.08.2008), reprezentantii legali ai acestei firme au avut un comportament violent, recontrolul a fost realizat in prezenta jandarmilor.
 
In urma recontrolului s-au constatat aceleasi deficiente si anume produsele gasite depozitate in frigiderul unitatii, nu erau etichetate, lucru care trezeste suspiciunea ca pot fi produse expirate sau nu indeplinesc normele legale.
 
S-au gasit produse alimentare cu grad mare de perisabilitate: smantana, branza vaca si file crap congelat, fara a fi insotite de eticheta cu elementele de identificare si caracterizare ale produsului (denumire produs, denumire producator/distribuitor, data durabilitatii minimale, conditii de depozitare etc).
 
Deficientele constatate contravin prevederilor art. 5 din HG106/2002 privind etichetarea alimentelor, fiind sanctionati cu amenda contraventionala in valoare de 2000 lei conform OG21/1992(r2), privind protectia consumatorilor.
 
De asemenea operatorul economic nu a prezentat nici un document din care sa reiasa demersurile facute pentru vizarea certificatului de clasificare emis de Ministerul Transportului, expirat in data de 06.07.2007.Mentionam ca operatorul economic a avut un comportament recalcitrant, refuzand incheierea procesului verbal de constatare a contraventiei.
 
Conform legislatiei in vigoare, la savarsirea repetata, in ultimele 6 luni, a unor abateri sanctionate de catre organele de control, se poate dispune inchiderea temporara a unitatii. Restaurantul „Casa Lavric” din Iasi risca, ca la urmatorul control la care se vor gasi abateri de la legislatie, inchiderea activitatea unitatii.
 
 
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.