70% dintre români vor sa isi modernizeze locuintele

 
70% din populatia României ar efectua cheltuieli pentru imbunatatirea si repararea locuintei, a aratat marti, Petre Datculescu, director IRSOP, la un seminar organizat de BCR Banca pentru Locuinte. Conform studiului IRSOP referitor la produsul financiar Bauspar oferit de BCR, 600.000 de cetateni din mediul urban ar achizitiona in acest moment acest produs.
 
Estimarea pentru 2008, conform IRSOP, arata ca dintre cetatenii României 38% vor achizitiona produsul Bauspar, ceea ce inseamna o crestere cu 10% fata de anul 2006 când cei interesati reprezentau 28% din populatia urbana cu vârste intre 20-55 de ani, estimata la 6,9 milioane locuitori. Studiul IRSOP efectuat la finele lunii noiembrie 2007 arata ca cei mai multi români interesati de Bauspar doresc sa realizeze dotari noi (40%), sa efectueze reparatii majore ale casei (23%) sau sa construiasca o casa (15%).
 
„Interesul fata de Bauspar va creste in urmatoarea perioada in rândul populatiei deoarece aproape jumatate din toate locuintele României, aproximativ 42%, au nevoie de reparatii pentru probleme serioase. De asemenea, peste 40% din totalul gospodariilor nu au grup sanitar, baie sau dus in interiorul locuintei. Conform studiului nostru, aproape 80% din gospodariile urbane vor cheltui in perioada 2008-2009 bani pentru imbunatatirea locuintei.
 
Aceasta va determina cresterea ponderii produsului Bauspar ca metoda de finantare datorita atractivitatii pe termen lung a economisirii pentru ajutorarea copiilor dar si datorita flexibilitatii si transparentei sistemului”, a precizat Petre Datculescu. „Românii economisesc in prezent pentru posibile situatii critice, pentru imbunatatirea locuintei, pentru obiecte casnice si personale, pentru ajutorarea copiilor. Toate acestea arata ca Bauspar va fi unul dintre cele mai utilizate produse financiare in urmatoarea perioada”, a precizat petre Datculescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.