Ascenta va implementa un sistem informatic integrat la Agricola Bacau

 
Ascenta, divizia de consultanta IT a grupului Softwin, va implementa un sistem informatic integrat de gestiune a productiei la producatorul de carne Agricola Bacau, proiectul urmând sa fie finalizat in martie 2009.
 
Facilitatile oferite de noul sistem informatic vor permite producatorului de carne planificarea mai eficienta a resurselor, eficientizarea distributiei, precum si colectarea, procesarea si arhivarea datelor din mai multe terminale. Un alt beneficiu al proiectului se refera la asigurarea trasabilitatii produselor: jurnalizarea, monitorizarea, cântarirea, scanarea si etichetarea diferitelor produse si procese, conform cerintelor Uniunii Europene.
 
Investitia in implementarea unei astfel de solutii se poate recupera intr-o perioada cuprinsa intre sase luni si un an. Analiza ia in calcul o crestere medie a productivitatii de 2,5%, ceea ce inseamna o valoare intre 3.000 si 5.000 euro/zi, corespunzatoare unei productii de circa 100 de tone/zi.
 
Proiectul se bazeaza pe solutiile norvegiene Scase, Ascenta incheind un parteneriat cu producatorul scandinav la inceputul lunii iulie 2008. "Decizia implementarii acestui sistem a fost una fireasca, prin prisma nevoii de crestere a nivelului de planificare si control al productiei. Rezultate vor fi vizibile prin minimizarea pierderilor, dar, totodata, solutiile Scase ne vor asigura si un sistem complet de trasabilitate, inclusiv sisteme de etichetare interna si externa cu coduri de bare", a declarat vicepresedintele Agricola Bacau, Grigore Horoi.
 
Proiectul informatic presupune atât componente software, cât si hardware. Proiectul Ascenta la Agricola Bacau va implica o echipa formata din cinci specialisti. "Scase Food Merit este conceput pe procesele specifice industriei carnii, iar acest avantaj este dublat de faptul ca se poate implementa treptat, in functie de nivelul de dezvoltare la care se afla producatorul. Expertiza partenerului nostru inseamna peste 30 de ani de experienta si clienti in intreaga lume", a declarat directorul general al Ascenta, Horatiu Berdila.
 
Ascenta este brandul sub care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software specifice din cadrul grupului Softwin. La rândul sau, de peste 15 ani, Agricola Bacau reprezinta o solutie completa prin gama diversa de produse din carne oferite pe piata din România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.