Carpatcement analizeaza posibilitatea construirii unei noi fabrici in România

 
Reprezentantii Carpatcement analizeaza posibilitatea constructiei unei noi fabrici in vederea dublarii capacitatilor de productie pâna in 2011, a declarat, marti, presedintele si directorul general al Carpatcement Holding, Mihai Rohan, intr-o conferinta de presa prilejuita de aniversarea a zece ani de activitate pe piata româneasca a grupului german.
 
Decizia de dublare a capacitatilor de productie, de la 3,5 milioane de tone (productia integrata a celor trei fabrici), in prezent, la sapte milioane de tone, in 2011, se bazeaza pe evolutia pietei cimentului din 2006 si din 2007, dar si pe faptul ca România va investi foarte mult in viitor in infrastructura, urmând sa fie construite autostrazi, aeroporturi, canale, aductiuni de apa etc. Pentru dublarea capacitatilor de productie pâna la finele anului 2011 investitiile necesare sunt estimate la aproximativ 150 de milioane de euro.
 
Pentru anul 2008, grupul intentioneaza sa investeasca in România peste 60 de milioane de euro, bugetul fiind impartit in functie de obiectivele majore ale fiecarei divizii in parte. În afara de investitia majora alocata pentru repunerea in functiune a celei de-a 2-a linii de productie de clincher de la Bicaz, Carpatcement va investi, de asemenea, si in constructia unui siloz de clincher cu o capacitate de 90.000 tone, construirea unei mori de ciment la Fieni si modernizarea unei mori de ciment la Deva.
 
Carpat Beton si-a propus construirea a 3 noi statii de betoane, iar Carpat Agregate va continua programul de modernizare a carierelor si balastierelor in vederea cresterii capacitatilor de productie. În 2007, investitiile totale pentru cele trei divizii (ciment, betoane si agregate) au fost de aproximativ 40 milioane de euro. Cea mai importanta investitie in 2007 s-a realizat pentru morile de carbune si a fost finalizata la fabricile din Deva si Bicaz, astfel incât acum combustibilul primar utilizat la arderea clincherului este carbunele. Ambele mori sunt instalatii noi, de ultima generatie, si au un inalt grad de securitate, procesul tehnologic fiind complet automatizat.
 
Potrivit companiei, contributia Carpatcement Holding in protectia mediului depaseste 25 de milioane de euro. „O mare realizare a noastra este nu numai ca am redus poluarea, ci si ca am devenit un depoluator. Noi acum utilizam la arderi deseuri menajere sau provenite din alte industrii. Am avut o prima instalatie de ardere a cauciucurilor uzate. Utilizam acel deseu depus in lagunele de la Petrom. De asemenea, mai folosim deseuri industriale, precum lacuri, vopsele, plastice, hârtie si textile”, a precizat Mihai Rohan. El a adaugat ca firma pe care o conduce lucreaza, in prezent, cu colectorii de deseuri, care aduc deseurile la fabrica.
 
Totodata, in cadrul programului „Bucurestiul Respira”, compania a plantat peste 5.000 de arbori si arbusti. Grupul HeidelbergCement a investit prima data in România in urma cu 10 ani, când a achizitionat fabrica de ciment Moldocim Bicaz. Ulterior, compania a achizitionat fabricile de ciment Casial Deva si Romcif Fieni iar in anul 2004 s-a format Carpatcement Holding prin fuziunea celor trei fabrici de ciment, iar managementul companiei a devenit in totalitate local. HeidelbergCement Group este lider mondial pe piata de agregate si un important jucator in domeniul cimentului, betonului si altor activitati conexe.
 
Compania are peste 70.000 de angajati in 2.800 de locatii pe patru continente. Pentru 2007, cifra de afaceri a grupului este estimata la aproximativ 10,7 miliarde euro, iar vânzarile de ciment si clincher se ridica la aproximativ 88 milioane de tone. Cu un total al investitiilor de peste 350 milioane euro, HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din România. Potrivit datelor proprii, Carpatcement Holding a ocupat in 2007 primul loc pe piata de profil, având o cifra de afaceri de 363 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2006.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.