Excedentul comercial al Chinei a ajuns la valoarea record de 28,7 miliarde de dolari

 
Excedentul comercial al Chinei a inregistrat un record lunar in august datorita majorarii volumului exporturile catre Statele Unite si Europa, in ciuda temerilor referitoare la scaderea cererii pe plan mondial, conform datelor anuntate miercuri (10 septembrie 2008) de autoritatile chineze, transmite AP.
 

La 1 august, China a redus taxele fiscale pentru textile si imbracaminte pentru a ajuta exportatorii afectati de reducerea vânzarilor in strainatate. Excedentul comercial al Chinei in luna august s-a ridicat la 28,7 miliarde dolari, in crestere cu 14,9% fata de perioada similara din 2007, potrivit cifrelor comunicate de Administratia vamala chineza.
 
Exporturile au inregistrat o crestere anuala in luna august de 21,1%, la 134,9 miliarde de dolari, in timp ce importurile au crescut cu 23,1%, la 106,18 miliarde de dolari. Excedentul inregistrat de China in schimburile comerciale cu Europa, cel mai important partener comercial al statului asiatic, a crescut cu 25 procente pâna la 16 miliarde dolari, in timp ce in relatia cu SUA excedentul comercial al Chinei a inregistrat o crestere de 16,6% pâna la 17,5 miliarde dolari.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.