Experiment inedit la Spitalul de Recuperare din Iaşi

 
Pacienţii de la Spitalul de Recuperare din Iaşi vor fi, la începutul săptămânii viitoare, asistente şi infirmiere medicale.
Managerul Spitalului de Recuperare, dr. Cristina Dobre, afirmă că, timp de 5 zile, 5 pacienţi vor face "schimb de identitate" cu 5 asistente, în cadrul proiectului intitulat "Fii în locul meu".
 
"Evenimentul "Fii în locul meu" are rolul de a ne perfecţiona activitatea în spital, de a înţelege prin ce trec pacienţii, cel puţin moral, atunci când sunt internaţi, dar şi de a identifica şi rezolva eventualele probleme ale cadrelor medicale atunci când lucrează cu bolnavii", a explicat dr. Dobre.
Practic, pacienţi voluntari de la Clinica de Reumatologie din spital vor lua locul, pentru scurt timp, unui număr de 5 asistente şi infirmiere. În perioada experimentală, pacienţii-asistenţi vor trebui să le "trateze" pe asistentele-pacient exact aşa cum ele îi tratează în viaţa reală.

 
În finalul experimentului, dacă pacienţii-voluntari vor considera că modul de colaborare trebuie schimbat, vor trebui să arate conducerii instituţiei şi angajaţilor cum ar trebui să fie relaţia şi colaborarea cadru medical-pacient.
La rândul lor, cadrele medicale care se vor transforma în pacienţi pentru scurt timp, perioadă în care vor afla ce înseamnă să fii internat în spital, să mănânci de la cantina unui spital sau despre atitudinea cadrelor medicale faţă de pacienţi.
De asemenea, în timpul acestui experiment cadrele medicale şi pacienţii vor afla ce aşteptări ar trebui să aibă un bolnav când este internat sau cum trebuie să se adreseze personalului medical.
 
Totodată, în timpul experimentului "Fii în locul meu", pacienţii Spitalului de Recuperare vor trebui să răspundă unui chestionar cu întrebări care vizează comportamentul cadrelor medicale, modul de relaţionare a acestora cu bolnavii, principalele probleme cu care un pacient se confruntă în spital.
Managerul Spitalului de Recuperare susţine că rezultatele chestionarului vor fi analizate de membrii conducerii unităţii medicale împreună cu reprezentanţii presei.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.