Fondurile pentru refacerea infrastructurii sunt disputate politic la Suceava

 
Distribuirea celor 36 de milioane de lei alocaţi de Guvern pentru refacerea infrastructurii calamitate în inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie a ajuns subiect de dispută politică.
 
Preşedintele democrat-liberal al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, fără a nominaliza, că diverse persoane, printre care parlamentari liberali, au făcut "promisiuni cu tentă electorală" unor primari privind alocarea de fonduri.
Flutur a explicat că, potrivit hotărârii de guvern, banii intră în contul CJ Suceava, ordonator principal de credit, şi sunt gestionaţi de instituţie, care răspunde de modul în care sunt cheltuiţi.
 
El a precizat că lucrările de executat sunt propuse spre aprobare, în funcţie de priorităţi, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefect, care are doar rolul de aviza lista de propuneri.
Preşedintele CJ Suceava a spus că, dacă va fi cazul, va împărţi aceste fonduri în prezenţa reprezentanţilor DNA, deoarece nu vrea decât să se respecte legea iar efectele dezastruoase provocate de calamităţi să fie înlăturate cât mai urgent.
Flutur le-a cerut parlamentarilor PNL "să-şi vadă de campania electorală" şi să nu aibă grija modului în care sunt împărţiţi banii publici.
 
Gheorghe Flutur i-a transmis o scrisoare prefectului de Suceava prin care solicită convocarea pentru sâmbătă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în scopul stabilirii lucrărilor de reconstrucţie a infrastructurii, care au prioritate. CJ a conturat deja o listă de priorităţi care necesită în primă fază 18 milioane de lei.
Flutur a convocat pentru luni o şedinţă extraordinară a deliberativului judeţean pentru a se aproba o rectificare bugetară şi distribuirea fondurilor pentru refacerea infrastructurii calamitate.
 
Prefectul a răspuns că o asemenea şedinţă va avea loc probabil vineri după-amiază.
Pe de altă parte, subprefectul Orest Onofrei a declarat că în unele localităţi s-au efectuat deja lucrări de refacere a infrastructurii calamitate, în valoare de peste 50 de milioane de lei, după ce s-au angajat constructori fără acoperire legală. Onofrei a apreciat că primarii din acele localităţi, fără să nominalizeze, au fost "împinşi cu sau fără voia lor extrem de aproape de DNA".

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.