Guvernul italian va modifica 3 decrete privind imigratia pentru a obtine unda verde de la UE

 
Italia este dispusa sa introduca modificarile necesare unui numar de 3 decrete legislative privind imigratia, aflate in centrul divergentelor actuale cu Comisia Europeana, pentru a obtine unda verde de la Bruxelles, informeaza ziarul italian Il Messaggero. Cele 3 decrete au fost aprobate de Consiliul de Ministri al Italiei la 1 august.
 
Disponibilitatea de a face corectiile necesare a fost exprimata cu prilejul intrevederii tehnice care a avut loc la Bruxelles intre functionari italieni si comunitari. Reuniunea a permis identificarea elementelor asupra carora Comisia Europeana doreste clarificari si prin urmare reprezinta un ''pas inainte'' spre o inchidere pozitiva a analizei in curs, releva ziarul italian.
Printre modificarile necesare, potrivit datelor rezultate in urma intrevederii, se numara eliminarea expulzarii automate a cetatenilor UE care nu s-au inregistrat in termen de 3 luni, precum si a limitelor minime de venit cerute pentru a putea obtine rezidenta intr-o tara alta decât cea de origine.

 
Doua masuri care, asa cum se precizeaza la Bruxelles, daca vor fi introduse vor fi in contrast cu prevederile directivei privind libera circulatie a persoanelor in interiorul UE. Cele 3 decrete, aprobate intr-o sedinta a Consiliului de Ministri al Italiei, dar care nu au intrat inca in vigoare, au fost transmise la Bruxelles in primele zile ale lunii august in vederea unei verificari preventive a adecvarii lor la legislatia UE.
 
Primul decret este o modificare a proiectului de lege nr.30, din 6 februarie 2007, ca aplicare a directivei 2004/38/CE privind dreptul cetatenilor Uniunii si al rudelor lor de a circula si a sedea temporar liber in statele membre.
Al II-lea decret este o modificare a proiectului de lege nr 5, din 8 ianuarie 2007, ca aplicare a directivei 2003/8/CE privind dreptul la reintregirea familiala, in timp ce al treilea decret aduce modificari si completari proiectului de lege nr.26 din 28 ianuarie 2008, ca aplicare a directivei 2005/85/CE privind normele minime pentru procedurile aplicate in statele membre in scopul recunoasterii si revocarii statutului de refugiat.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.