Oprişan crede ca directorul ARR a încălcat legea

 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a acuzat miercuri (10 septembrie 2008) o serie de "ilegalităţi" comise de Autoritatea Rutieră Română (ARR) Vrancea la momentul eliberării licenţelor de transport judeţean.
 
În cadrul unei întâlniri între transportatori, reprezentanţi ARR şi autorităţi locale care a avut loc, miercuri, la sala de şedinţe a Consiliului Local Focşani, Oprişan l-a acuzat pe directorul Agenţiei ARR Vrancea, Florin Nedelcu, de încălcarea legislaţiei în domeniu.
 
"Aţi încălcat textul de lege care era foarte clar că licenţele nu puteau fi eliberate decât în momentul în care Consiliul Judeţean Vrancea, organizatorul licitaţiei, vă trimitea caietele de sarcină pentru eliberarea licenţelor de transport. Dar atât timp cât justiţia a interzis Consiliului Judeţean Vrancea – prin hotărâre să elibereze caietele de sarcină noi nu puteam să facem acest lucru. Dumneavoastră, însă v-aţi asumat responsabilitatea. Directorul de la ARR a încălcat legea. În momentul în care falsifici ştampile, documente cu care te prezinţi la licitaţie nu poţi să fii câştigătorul licitaţiei. Ori se reia licitaţia, ori plătesc responsabili", a spus Oprişan.
 
Acesta a mai spus că a sesizat organele abilitate în legătură cu acest caz şi îi sfătuieşte şi pe transportatorii care se simt lezaţi în drepturi să facă plângere penală pentru abuz în serviciu directorului ARR Vrancea şi celui care a semnat eliberarea licenţelor de transport.
 
"Vă sfătuiesc să chemaţi şi în judecată ARR şi să cereţi daune pe baza tuturor pierderilor pe care le-aţi suferit în tot acest interval de timp de când vi s-au ridicat licenţele şi până la data când justiţia va da o hotărâre definitivă", a mai spus Oprişan, ameninţându-l pe directorul Florin Nedelcu dacă nu-şi va reconsidera poziţia şi va respectă legea, va cere oficial Guvernului României, demiterea sa din funcţie.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a participat, împreună cu primarul Decebal Bacinschi şi secretarul general al judeţului, Raluca Dan, la o întâlnire cu transportatorii vrânceni care acuză că cei care au câştigat licitaţia privind acordarea de trasee judeţene în detrimentul lor, s-au folosit de documente falsificate.
 
Unul dintre transportatori, Gheorghe Gabriel a prezentat povestea acestui caz care a culminat cu ieşirea în stradă, marţi, a transportatorilor nemulţumiţi.
"Noi nu cerem decât ca domnul Nedelcu de la ARR Vrancea să respecte legea şi să ne dea licenţele de transport", a cerut Gabriel Gheorghe.
Prezent la întâlnire, Florin Nedelcu, şeful ARR Vrancea a precizat că el nu are nici un fel de competenţă în acest caz.
 
"În data de 1 august am primit o adresă de la ARR în care ni se solicita să eliberăm licenţele de transport pentru societăţile care au câştigat licitaţia. Din acest moment au intrat în legalitate aceste societăţi de transport", a spus Nedelcu.
Mai mulţi proprietari de microbuze au început un protest, marţi dimineaţa, când au venit la sediul ARR Vrancea cu autoturismele.
 
Proprietarii microbuzelor, aparţinând SC Megatrans SRL, SC Genilyz Comex Gologanu, Manosim Focşani, SC Lili Sim Focşani, şi Geval Trans Com Focşani sunt nemulţumiţi de faptul că ARR a dat licenţă de transport pe traseele Focşani-Gologanu, Focşani-Suraia, Focşani-Urecheşti şi Focşani-Râmniceni companiilor SC Vastrans şi Transcarpatica.
 
Protestatarii spun că cele două companii nu au avut, în regulă, documentaţia atunci când s-au înscris la licitaţie şi sunt supăraţi că deşi s-au adresat justiţiei pentru ca licitaţia să fie anulată ARR a eliberat licenţele, astfel încât de la data de 1 august, protestatarii nu mai pot transporta persoane pe cele patru trasee. Ei îl acuză pe directorul Agenţiei ARR Vrancea că ar fi "combinat" cu patronii care au obţinut licenţele pe trasee, în defavoarea lor.
 
Directorul ARR Vrancea, Florin Nedelcu a respins acuzaţiile transportatorilor şi spune că atribuirea licenţelor a fost atribuită în baza unei licitaţii electronice. Mai mult, Nedelcu a spus că el nu a semnat eliberarea licenţelor deoarece a fost în concediu.
"Eu nu pot să fac nimic până nu există o decizie definitivă a instanţei. Dacă lucrurile rămân aşa cei care protestează astăzi pierd licenţa pentru trei ani", a spus Nedelcu.
Marţi seară directorul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Agenţia Vrancea a depus plângere penală la Poliţia municipiului Focşani împotriva patronilor de microbuze pe care îi acuză că l-au bruscat.
 
"După ce am dialoga cu dânşii, în jurul prânzului, am ieşit din sediul Agenţiei şi m-am îndreptat spre maşină. Am ieşit pe o altă uşă decât aceea unde erau postaţi protestatarii şi au spus că am sărit pe geam de la etajul I, după care m-au împins, mi-au rupt un lanţ de la gât şi mi-au bruscat şi maşina. Unul dintre proprietarii de microbuze m-a ameninţat că îmi va face rău mie şi familiei şi că va aduce racheţi din Republica Moldova", a spus Nedelcu.

Citește și
2 Comentarii
  1. valentin spune

    in judetu vrancea sunt ilegalitati mari, sunt mana in mana cu toti de la cei din consili local pana la politi acestea sustin numai aberati si o tot lungesc ca ar fi gasit ilegalitati dar vechi transportatori amana procesele k sa intre societatile in faliment k sa pota licita ei. CUM E POSIBIL PE UN TRASEU SA SE ELIBEREZE LICENTE LA UN LICITATOR CARE APERDUT LICITATIA? Nimeni nu se sesiseaza cu privire la asta saraci omeni au facut investiti mari sa fie siguri ca castiga licitatia, o castiga si dupaia sa elibereze licente la cei care au perdut, cu niste rable. toti in judet fac abuz de putere si presiuni in politie mai ales.

  2. Costi spune

    Arr ul tine partea si lu vega 93,lasa o cisterna improvizata sa care motorina la utilaje pe ruta odobesti – andreiasu fara licenta,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.