Regiunea Nord-Est a depus cele mai multe proiecte pentru finantare europeana prin POR

 
Regiunea Bucuresti – Ilfov a depus cele mai putine proiecte pentru finantare europeana prin intermediul Programului Operational Regional (POR), a declarat marti, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
 
„Daca la celelalte regiuni de dezvoltare proiectele depuse pe Axa 2, destinata infrastructurii regionale, au depasit alocarea prin POR, regiune Bucuresti – Ilfov este pe ultimul loc in functie de proiectele depuse. Deocamdata discutam de Axa 2, dar ea este reprezentativa pentru intreg programul”, a explicat Laszlo Borbely.
 
Regiunea Bucuresti – Ilfov a depus doar 6 proiecte, cu o valoare de 65 milioane lei, desi alocarea prin Axa 2 este de 254 milioane lei. În schimb celelalte regiuni au depus chiar mai multe proiecte decât dispun prin alocare. Regiunea Nord-Est a depus 35 de proiecte cu o valoare de 972 milioane lei, desi alocarea este de 469 milioane lei, iar Regiunea Sud – Est a depus 16 proiecte cu o valoare de 710 milioane lei, mai mult cu 93% decât alocarea.
 
Cele mai multe proiecte ca valoare au fost depuse in regiunea Sud-Vest, cu 28 de proiecte in valoare de 1,4 miliarde lei, mai mult cu 159% decât alocarea prin POR, iar Regiunea Vest a depus opt proiecte, cu o valoare de 297 milioane lei. Regiunea Sud-Muntenia a depus 16 proiecte cu o valoare de 678 milioane lei, mai mult cu 41% decât alocarea, iar Regiunile Nord-Vest a depus sapte proiecte, cu o valoare de 420 milioane lei, cu peste 70 de milioane de lei mai mult decât fondurile disponibile, in timp ce Regiunea Centru a depus 9 proiecte, cu o valoare de 191 milioane lei.
 
Ministrul a spus ca pâna in luna octombrie va fi gata un proiect de Hotarâre de Guvern pentru modificarea organizarii procedurii astfel incât daca comitetele de evaluare strategica (CRESC) nu analizeaza aceste proiecte, documentele sa treaca mai departe din oficiu si sa intre in analiza Autoritatii de Management a POR (AMPOR), unul din motivele intârzierilor Bucurestiului fiind tocmai neconvocarea CRESC-ului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.