Sunteti bineveniti in Marea Britanie daca sunteti inginer, profesor de matematica sau tunzator de oi

 
Marea Britanie are nevoie sa angajeze ingineri, profesori de matematica, balerini si tunzatori de oi, a conchis cu o zi in urma Comisia Consultativa pentru Migratie (MAC) a Ministerului britanic de Interne, dupa alcatuirea primei liste cu slujbele in care vor putea munci imigranti necomunitari, relateaza publicatiile The Independent si The Guardian.
 
În conformitate cu noul sistem pentru imigratie pe puncte, care va intra in vigoare in luna noiembrie, angajatorii nu vor mai avea voie sa caute dincolo de Europa pentru angajarea de doctori, profesorii de liceu si asistenti sociali, cele trei fiind principalele ocupatii care pot fi intâlnite printre cele 300.000 de slujbe calificate disponibile pentru imigrantii din afara Uniunii Europene. Lista cu propuneri va reduce insa numarul total de posturi disponibile in acest moment pentru lucratorii din afara Spatiului Economic European (EEA), de la 1 milion la 700.000.
 

Lista slujbelor despre care MAC crede ca ar fi deschise imigrantilor din afara UE cuprinde manageri in constructii, ingineri civili si chimisti, supraveghetori, fizicieni, geologi si meteorologi, dar si slujbe neasteptate cu ar fi cea de balerini si de tunzatori de oi. Cererea de balerini profesionisti a venit dupa ce Royal Ballet a indicat ca foarte putini aplicanti britanici au intrunit cerintele legate de excelenta artistica si de estetica.De asemenea, imigrantilor din afara UE li se va permite sa lucreze ca transatori de peste in Scotia, un al domeniu in care MAC a identificat o criza de personal.
 
Decizia a fost justificata de faptul ca cei care vor ocupa aceste posturi vor trebui sa lucreze la temperaturi de minus 20 de grade Celsius. Doua ocupatii, cea de croitor si asistent veterinar calificat, au fost excluse de pe lista mentionata, deoarece deschiderea lor pentru imigrantii din afara spatiului UE ar submina incercarile de a forma personal britanic. În aceeasi situatie se afla slujbele de lucratori in IT, de arhitecti si majoritatea slujbelor calificate din constructii.
 
Potrivit presedintelui comisiei amintite, David Metcalf, angajatorul va trebui sa respecte trei conditii pentru a putea angaja pe cineva din afara UE. "Mai intâi, postul trebuie sa fie unul calificat, apoi trebuie sa existe o lipsa a fortei de munca si trebuie sa existe un motiv rezonabil pentru a aduce aici o persoana", a explicat el. Lista definitiva va fi publicata in octombrie, iar guvernul britanic va anunta in luna noiembrie ce alte conditii trebuie sa indeplineasca imigrantii calificati care doresc sa munceasca in Marea Britanie.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.