Valoarea proiectelor cu finantare europeana contractate va ajunge la 1,3 miliarde euro in 2008

 
Autoritatile publice si companiile private vor incheia contracte cu finantare europeana in valoare de 1,3 miliarde euro pâna la sfârsitul anului, prin intermediul Programului Operational Regional, a anuntat, marti, ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, cu ocazia unei conferinte de presa. „În acest an, vom contracta circa 260 de proiecte cu o valoare totala de 1,3 miliarde de euro”, a explicat ministrul.
 
Oficialul a spus ca pâna in prezent au fost incheiate contracte de finantare pentru noua proiecte, alte cinci aflându-se in curs de contractare. Pâna in prezent, au fost depuse peste 1.000 de proiecte cu o valoare totala de doua miliarde de euro, aproape 50% din totalul fondurilor alocate prin POR, in valoare totala de 4,4 miliarde de euro pentru perioada 2007 – 2013.

 
„Daca anul trecut s-au pregatit proiectele, anul 2008 este destinat incheierii de contracte, iar din 2009 vor veni fondurile alocate prin Programul Operational Regional. Sigur ca in acest an vom primi si unele avansuri, pentru proiectele de infrastructura locala, dar cine spune ca România nu a reusit pâna acum sa absoarba aceste fonduri habar nu are de ce spune”, a explicat ministrul Dezvoltarii. Acesta a spus ca din cele sase axe ale POR, in acest an va fi lansata si Axa 1, dedicata dezvoltarii durabile a oraselor, si sub-axa destinata promovarii turismului, acestea fiind ultimele axe inca nelansate din POR.
 
Totodata, ministrul a precizat ca cele mai multe procente au fost depuse pe Axa 2, dedicata imbunatatirii infrastructurii regionale si locale, ba chiar proiectele depuse au depasit alocarea prin POR. „Este posibil ca din 2009 unele fonduri sa fie realocate din Axa 1, care este mai elaborata si deci dificil de implementat, catre Axa 2”, a explicat ministrul Dezvoltarii.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.