Ajutoare financiare pentru asistaţii sociali din Iaşi

 
Reprezentanţii municipalităţii ieşene intenţionează să iniţieze în următoarea perioadă un proiect de hotărâre privind extinderea asistenţei sociale la mai multe categorii de persoane şi servicii.
 
La solicitarea Direcţia de Asistenţă Comunitară, aflată în subordinea Primăriei Iaşi, proiectul, care vizează acordarea a mai multe tipuri de ajutoare financiare către vârstnici, tineri căsătoriţi sau tineri care au crescut în centrele de plasament, va fi supus aprobării la următoarea şedinţă a plenului Consiliului Local Municipal.
 
Întâlnirea consilierilor locali va avea loc cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile Parlamentare.
Conform proiectului, sprijinul financiar acordat de municipalitate din bugetul local, va consta în ajutoare de nuntă, burse şcolare, pachete cu hrană, ajutoare de încălzire, cadouri de sărbători.

 
Astfel, pensionarii cu venituri sub salariu minim pe economie ar putea primi înainte de marile sărbători religioase, naţionale sau internaţionale, pachete ce vor consta într-un litru de ulei, un kilogram de zahăr, un kilogram de făină, un kilogram de orez şi un pui.
Bătrânii care au împlinit 100 de ani ar putea primi şi un ajutor financiar, tot din parte Primăriei, echivalent cu salariu minim brut pe ţară.
 
În ceea ce priveşte tinerii, cei care sunt la prima căsătorie pot face o cerere în termen de 90 de zile de la semnarea actelor pentru a putea beneficia de 2.000 de lei. Suma se adaugă celor 200 de euro promise de Guvern ca sprijin financiar pentru noile familii.
Familiile nevoiaşe vor fi ajutate şi ele cu fonduri din bugetul local. Persoanele singure şi familiile nevoiaşe vor primi bani sau produse în valoare de 300 de lei cu prilejul "Zilei Persoanei Vârstnice", "Sărbătorilor Iaşiului", "Zilei Familiei", dar şi alte evenimente speciale.
De asemenea, tinerii crescuţi în centrele  de plasament şi care acum sunt angajaţi prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) ar putea primi lunar câte 200 de lei drept ajutor pentru plata chiriei.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.