EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Cersanit va construi la Bacau o fabrica de placi ceramice

0
 
Producatorul polonez de obiecte sanitare Cersanit va construi in România o fabrica de placi ceramice pentru a-si spori capacitatea de productie cu 17% si a se proteja de impactul aprecierii zlotului polonez, a declarat joi (11 septembrie 2008) presedintele consiliului director al companiei pentru cotidianul polonez Parkiet, transmite Reuters.
 
„România este una din pietele noastre importante. Înca nu putem preciza suma exacta a investitiei, dar va fi vorba de mai multe sute de milioane de zloti”, a informat presedintele consiliului director, Artur Kloczko. Cersanit a investi deja 15 milioane euro pentru a cumpara terenul pe care va fi amplasata viitoarea fabrica.
 

Este vorba de un teren amplasat in apropiere de Bacau, proprietarul terenului fiind producatorul polonez de pardoseli si parchet din lemn stratificat Barlinek. Atât Cersanit cât si Barlinek sunt controlate de omul de afaceri polonez Michal Solowow, care are o avere estimata de Forbes la 2,3 miliarde de dolari. În primavara acestui an Barlinek a preluat luni compania Diana Forest din Bacau, producator de cherestea, panouri de lemn si de parchet triplustratificat pentru aproximativ 21 milioane euro.
 
Cersanit realizeaza 20% din vânzarile sale in dolari, deprecierea puternica inregistrata de moneda americana de la inceputul acestui an, având un impact negativ asupra rezultatelor financiare ale companiei. Pentru a se proteja compania a inceput sa-si mue liniile de productie peste hotare. Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a confirmat informatia, precvizând ca este o investitie 100% privata care confirma "disponibilitatea autoritatilor locale pentru investitii straine".
 
În municipiul Bacau mai exista si alte firme puternice straine care au realizat investitii, intre care grupul olandez specializat in productie de aviatie Fokker care a realizat impreuna cu firma Aerostar o unitate de producere de componente pentru avioane de pasageri. De asemenea, la Bacau are o unitate de productie si firma americana World Machinery Works.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.