Companiile din România acceseaza putine fonduri europene pentru investitii in energii bio

 
Doar 60% din sumele aferente programului operational pentru cresterea a competitivitatii alocate in acest an, fonduri care pot fi utilizate si pentru investitii in producerea de energie regenerabila, vor fi contractate in acest an, a declarat joi (11 septembrie 2008) ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, intr-o conferinta de presa.
 

"Avem alocate fonduri de un miliard de euro pentru acest domeniu, in cadrul programului operational pentru cresterea competitivitatii economice, dar desi credeam ca toti banii alocati pentru acest an vor fi contractati, proportia va fi de 60%", a explica Ovidiu Silaghi. România trebuie sa ajunga la un consum brut de 15% din totalul consumului provenind din energie regenerabila pâna in 2020, potrivit obiectivelor stabilite de Uniunea Europeana, iar proportia resurselor regenerabile trebuie sa atinga 20% din totalul consumului de energie.
 
Silaghi a precizat ca 36% din totalul energiei produse in România este din surse hidro, ceea ce reprezinta un potential important, desi procentele de energie eoliana, biomasa sau solara din totalul energiei produse sunt nesemnificative. În Uniunea Europeana, Sudeia are cea mai mare pondere de energie regenerabila produsa in total energie, de 39%, iar pe ultimul loc se situeaza Malta, 0% energie regenerabila.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.