Incident cu muncitori turci pe un şantier de construcţii la Galaţi

 
Un muncitor turc, angajat al unei societăţi româneşti de construcţii, care desfăşoară lucrări în municipiul Galaţi a ajuns joi (11 septembrie 2008) la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei, după ce a fost rănit în condiţii nelămurite încă.
Sinan Celik, de 25 ani, de cetăţenie turcă, lucrează alături de alţi 24 de conaţionali pe unul din şantierele din Galaţi.
 
Bărbatul a suferit un grav accident, fiind înjunghiat în gât şi în piept cu o ţeavă de fier beton lungă de 5 metri, mânuită, se pare, neglijent, de un alt muncitor.
Imediat după producerea accidentului, pe şantier, între angajaţi a izbucnit un conflict care nu a putut fi aplanat decât prin intervenţia poliţiştilor gălăţeni.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici, muncitorii turci s-au împărţit în două tabere, care nu au fost potolite decât prin intervenţia agenţilor de la trei secţii de poliţie.
Poliţia a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar şeful ITM Galaţi, Ionel Petrea, a declarat că incidentul nu poate fi considerat un accident de muncă. Cercetările sunt continuate de poliţişti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.