Maşină de şlefuit gheaţa de 100.000 euro pentru patinoarul din Galaţi

 
Patinoarul artificial din Galaţi are începând de joi (11 septembrie 2008) o nouă maşină de şlefuit gheaţa, agregat fără de care suprafaţa îngheţată nu poate fi folosită nici la meciurile de hochei, nici pentru patinajul amatorilor acestui sport.
 
Potrivit şefului Serviciului Administraţia Domeniului Public (SADP) Galaţi, Eduard Grosu, maşina de şlefuit gheaţa a fost adusă din Italia, a costat 100.000 euro, bani puşi la dispoziţie de municipalitatea gălăţeană şi lustruieşte suprafaţa patinoarului în 12 minute.
 
"Este una dintre cele mai performante maşini de şlefuit care există în lume. Cu accesoriile pe care le are poate pătrunde şi în spaţiul îngust de la mantinelă, are tracţiune integrală, direcţie hidrostatică, o rază de întoarcere de 4,5 m, lama are doi metri. Are garanţie 24 luni şi posibilitatea încheierii unui contract postgaranţie pe 10 ani. Patinoarul din Galaţi, unul dintre puţinele din ţară, merita o astfel de maşină" – a declarat Eduard Grosu.
 
Primele probe vor putea fi făcute atunci când patinoarul va fi îngheţat, pe 15 octombrie, zi în care va avea loc deschiderea oficială pentru public, dar este posibil ca printr-o hotărâre a Consiliului Local Galaţi data să fie devansată pe 1 octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.