Mii de persoane angajate de la începutul anului la Vaslui

 
Aproape 6.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate de la începutul anului în judeţul Vaslui.
Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, cele mai multe persoane au fost plasate pe locurile de muncă vacante prin serviciile de mediere a muncii, care este activitatea prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă, în vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu.
 

"AJOFM Vaslui s-a adresat tuturor persoanelor înregistrate, fără nici un fel de discriminare şi s-au depus eforturi pentru integrarea sau reintegrarea acelor persoane care au mai multă nevoie de sprijin datorită barierelor legate de lipsa de experienţă profesională sau cu risc de marginalizarea socială", a spus Silviu Calancia, directorul executiv al AJOFM Vaslui.
 
Astfel, în acest an au fost sprijiniţi pentru a se încadra în muncă 9 şomeri de lungă durată sub 25 de ani, 151 şomeri de lungă durată peste 25 de ani, 8 persoane cu handicap, 140 persoane de etnie romă şi o persoană eliberată din detenţie, restul angajaţilor fiind din alte categorii. Toate măsurile implementate sunt susţinute prin asigurarea financiară din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.