Premierul, la inaugurarea podului rutier de la Serbanesti

 
Podul rutier de la Serbanesti, judetul Bacau, inaugurat joi (11 septembrie 2008) in prezenta primului ministru Calin Popescu-Tariceanu, a fost refacut complet dupa ce a fost afectat de inundatii. "Avem o constructie complet noua, cu patru benzi, care va permite fluidizarea traficului si eliminarea inconvenientelor pe care acest pod le-a creat traficului in zona si probabil locuitorilor", a afirmat premierul. Podul Serbanesti-Bacau peste râul Bistrita, parte integranta din DN2 (E85), a fost reconstruit complet dupa ce vechiul pod fusese afectat in repetate rânduri de cutremurul din 1977 si inundatiile din anul 2005.
 
În fata a aproximativ 200 de oameni, premierul a taiat panglica impreuna cu primarul bacauan Romeo Stavarache, aratându-se bucuros ca Executivul poate sprijini cu fonduri autoritatile locale pentru proiectarea si executia acestei lucrari. "Apreciez eforturile si insistentele primarului Romeo Stavarache care a venit in repetate rânduri la Guvern sa sensibilizeze si sa ceara sprijin financiar pentru acest proiect care depasea posibilitatile autoritatilor locale din Bacau", a spus premierul Tariceanu.
 
Potrivit primului ministru, prin politicile pe care Guvernul le pune in aplicare in România se urmareste dezvoltarea armonioasa a tuturor regiunilor tarii si mai ales cea defavorizata a Moldovei. "Obligatia mea, ca sef al Guvernului, este sa incerc sa stimulez cât mai multe investitii in zona Moldovei, prin crearea unei infrastructuri moderne, in asa fel incât investitiile sa genereze locuri de munca din ce in ce mai bine platite", a subliniat Calin Popescu Tariceanu.
 
La rândul sau, primarul Stavarache a mentionat ca acest pod inseamna foarte mult pentru locuitorii Bacaului si si-a exprimat speranta ca, prin sprijinul Guvernului, vor fi finalizate celelalte trei mari proiecte avute ca obiectiv de primaria locala – Centrul de afaceri din Bacau si Spitalul Municipal (pentru care au inceput deja lucrarile), precum si noua Sosea de centura a municipiului, ale carei lucrari sunt programate sa inceapa in aceasta toamna.
 
Proiectul de constructie a podului de la Serbanesti a costat 34,998 milioane lei noi, dintre care 22,020 au fost alocate de Guvern, 11,106 milioane au reprezentat fonduri de asistenta de la Uniunea Europeana si 1,871 milioane fiind asigurate de Primaria municipiului Bacau. La final, premierul i-a invitat, in gluma, pe constructor (compania Arcada) si pe proiectant (firma IPTANA) sa mearga sub pod in timp ce participantii la eveniment urmau sa traverseze noua constructie.
 
În afara de inaugurarea podului de la Serbanesti, pe agenda de joi a premierului mai sunt cuprinse o vizita in comuna Saucesti, o intâlnire cu agricultorii din comuna Prajesti si inaugurarea Santierului Centrul de afaceri Bacau. De altfel, la momentul sosirii sale la Serbanesti, premierul a fost intâmpinat de un grup de sinistrati nemultumiti din comuna Saucesti – afectata de inundatiile din luna iulie.
 
"Sa veniti si pe la noi. Suntem oameni care am avut apa in casa de doi metri si suntem bagati la gradul B si asteptam sa vina materialele. Altora care au avut apa de 20 de centimetri refulata prin sifoane, li se aduc materiale noaptea pe ascuns ca sa nu vedem", a spus unul dintre sinistrati, iar premierul le-a promis ca va ajunge si la Saucesti si va asculta nemultumirile lor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.