Sectorul constructiilor si imobiliar a crescut cu 30% in primul semestru

 
Sectorul constructiilor si cel imobiliar au inregistrat cresteri de peste 30% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a declarat joi (11 septembrie 2008) secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Horia Irimia, in deschiderea lucrarilor Congresului International Imobiliar, de la Bucuresti.
 
"Congresul este un bun prilej de a dezbate probleme de interes atât pentru constructori, cât si pentru beneficiari. Domeniul imobiliar este unul dintre principalii piloni pe care se bazeaza cresterea economica din România, sectorul constructiilor si cel imobiliar având cresteri de peste 30% in primul semestru din acest an, comparativ cu 2007", a spus Irimia.
 
Potrivit oficialului, in primele sase luni ale anului 2008, s-au construit 22.253 de locuinte, fata de 16.000 in aceeasi perioada a lui 2007. Totodata, Horia Irimia a afirmat ca anul acesta vor fi date in folosinta 3.000 de noi locuinte prin programul ANL, iar alte peste 3.000 de locuinte se afla in lucru pentru chiriasii evacuati din casele retrocedate.

 
Secretarul de stat in MDLPL a mentionat ca institutia pe care o reprezinta actioneaza atât prin programe, cât si prin reglementari, un program important, dar mai putin cunoscut, fiind cel reglementat prin Ordonanta 51/2006, care prevede, pentru anumite categorii de familii (tineri, chiriasi evacuati si persoane care au ramas fara locuinte in urma unor calamitati naturale), acordarea de subventii de pâna la 20% din valoarea locuintei, dar nu mai mult de 10.000 de euro, cu conditia construirii acesteia prin credit ipotecar.
 
În acest program sunt inscrise peste 2.200 de familii, insa plati au fost destul de putine, intrucât locuintele nu au fost finalizate. În ceea ce priveste partea de legislatie, secretarul de stat a precizat ca se doreste reglementarea legii privind locuirea in condominiu, dar si mansardarea blocurilor. "La jumatatea lunii octombrie vrem sa avem o noua intâlnire de lucru pentru fundamentarea unui act legislativ in domeniul standardizarii", a adaugat Irimia. Dan Negulescu, presedintele CEREAN, a apreciat ca problemele ce se vor discuta la acest congres sunt aceleasi din toata Europa, fiind o problema globala a pietii imobiliare.
 
Joi, s-a deschis cea de-a treia editie a Congresului International Imobiliar Bucuresti si prima editie a expozitiei imobiliare SIB Expo, evenimente reunite sub sub egida Salonului Imobiliar Bucuresti. Evenimentul, care se desfasoara la Bucuresti in perioada 11-14 septembrie 2008, reuneste profesionisti imobiliari din România si din strainatate, reprezentantii dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, autoritati publice locale, bancheri implicati si reprezentanti ai unor importante societati de avocatura si audit, specializate in tranzactii imobiliare. Concomitent, in Piata Revolutiei se desfasoara, intr-un cort special amenajat, expozitia imobiliara SIB Expo. Firmele inscrise in expozitie prezinta cele mai noi proiecte rezidentiale, de birouri si retail.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.