Termenele de plata pentru proiectele SAPARD, prelungite pâna la sfârsitul anului viitor

 
Termenele de plata pentru proiectele de investitii contractate in anul 2006 in cadrul Programului SAPARD au fost prelungite pâna la data de 31 decembrie 2009 inclusiv, pentru a permite finalizarea acestor proiecte si continuarea procesului de reforma a sectorului agroalimentar, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
 
Este vorba despre proiectele referitoare la „Îmbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole”, „Investitii in exploatatiile agricole” si „Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative”, care aveau ca termene de plata anii 2007 si 2008.
 
Guvernul a aprobat (in sedinta de miercuri, 10 septembrie 2008) o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea in acest sens a articolului 5 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2006 privind asigurarea de la bugetul de stat a cofinantarii publice nerambursabile pentru proiectele de investitii din cadrul Programului SAPARD, aprobata cu modificari prin Legea 473/2006.
 
Masura a fost decisa având in vedere ca peste 55% din proiecte sunt in curs de executie. Potrivit Executivului, majoritatea proiectelor sunt complexe si au activitati de constructii montaj pentru care duratele de executie sunt mai mari de un an si sunt conditionate de timpul favorabil executarii acestora (15 martie – 15 noiembrie). De la inceputul Programului pâna la data de 1 iunie 2008, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a efectuat plati in valoare totala de 327 milioane lei.
 
În prezent, din totalul de 1.239 proiecte contractate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, având cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 982 milioane lei, sunt finalizate 444 proiecte, având cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 116 milioane lei.
 
Alte 675 proiecte, care beneficiaza de cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 749 milioane lei, sunt in curs de executie, iar 120 proiecte, având cofinantare publica nerambursabila in valoare totala de 117 milioane lei, au fost reziliate.
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.