Accident feroviar cu doi morţi la societatea Heidelberg din Neamţ

 
Un grav accident feroviar s-a produs vineri (12 septembrie 2008) dimineaţă, în curtea societăţii Heidelberg, după ce un tren încărcat cu marnă a intrat cu peste 80 de kilometri la oră într-un alt tren staţionat în curtea societăţii.
 

În urma accidentului, cei doi mecanici ai locomotivei şi-au pierdut viaţa. Unul dintre ei a sărit din locomotivă înainte de impact, în momentul în care a văzut că frânele trenului nu mai funcţionează. În urma impactului cu solul, el a murit pe loc. Al doilea mecanic a fost zdrobit de fiarele contorsionate ale locomotivei în care se afla. O echipă formată din inspectori de muncă şi procurori cercetează cazul.
 
Trenul aparţine Companiei de Transport Feroviar Bucureşti care are un contract de transport a marnei cu societatea Heidelberg. Un alt tren al Companiei de Transport Feroviar Bucureşti a fost implicat într-un incident în urmă cu doi ani, când garnitura încărcată cu marnă a deraiat în localitatea Bicaz Chei în spatele unei benzinării. Din fericire, acel eveniment s-a soldat fără victime omeneşti. Angajaţii Companiei de Transport Feroviar Bucureşti au declarat atunci că lucrează în condiţii periculoase, iar trenurile sunt depăşite fizic şi ar fi trebuit să fie casate de acum 20 de ani.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.