Decizia de mansardare a blocurilor va fi luata cu acordul a doua treimi dintre proprietari

 
Decizia de mansardare a blocurilor va fi luata cu acordul a doua treimi dintre proprietarii apartamentelor, respectiv al tuturor proprietarilor care locuiesc la ultimul etaj, a declarat joi (11 septembrie 2008) secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor, Horia Irimia. "Azi, daca eu vreau sa fac o mansardare si este un Gica contra in blocul respectiv, iar toti ceilalti proprietari sunt de acord, nu se poate face mansardarea", a explicat el.
 
Irimia a precizat ca acesta reprezinta un proiect de modificare a unei legi deja existente, insa exista si o serie de initiative parlamentare pe aceasta tema, cu care s-a declarat de acord. "Acesta este un proiect de modificare a unei legi. Sunt si niste initiative parlamentare pe aceasta tema, cu care am fost de acord, doar la formulare am mai lucrat. Un articol la Legea condominiilor se refera la chestiunea asta, dar s-ar putea merge mai repede, pentru ca exista acele initiative in Parlament.

 
Legea condominiilor face parte din acel pachet al legilor locuirii, care mai include Legea locuintei, Legea chiriei, Legea parteneriatului public privat", a spus Irimia. În opinia oficialului MDLPL, mansardarea poate reprezenta o solutie in orase cum este Bucurestiul si nu numai, unde se inregistreaza o lipsa mare de teren. "În aceste orase, mansardarea este o solutie, pentru ca de multe ori reabilitarea termica a unui bloc poate fi cuplata cu mansardarea, pentru ca daca tot faci o serpanta, costurile vor fi chiar mai mici daca vrei sa faci reabilitarea respectiva", a spus secretarul de stat.
 
Horia Irimia a participat, joi, la deschiderea lucrarilor celei de-a treia editii a Congresului International Imobiliar Bucuresti. Evenimentul, care se desfasoara la Bucuresti in perioada 11-14 septembrie 2008, reuneste profesionisti imobiliari din România si din strainatate, reprezentantii dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, autoritati publice locale, bancheri implicati si reprezentanti ai unor importante societati de avocatura si audit, specializate in tranzactii imobiliare. Concomitent, in Piata Revolutiei se desfasoara, intr-un cort special amenajat, expozitia imobiliara SIB Expo. Firmele inscrise in expozitie prezinta cele mai noi proiecte rezidentiale, de birouri si retail.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.