DGASPC Botoşani nu are bani pentru plata salariilor

 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani se află în imposibilitatea plăţii salariilor pe luna august pentru cei 1.240 de angajaţi, din cauza deficitului financiar cu care se confruntă instituţia.
Directorul DGASPC, Angela Curelariu, a declarat vineri (12 septembrie 2008) în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia are nevoie de încă 2,4 milioane de lei pentru plata salariilor până la sfârşitul anului.
 
Din lipsă de bani, pe 10 septembrie, când s-a efectuat plata lichidării pe august, conducerea DGASP a decis ca banii din conturi să fie împărţiţi în mod egal între angajaţi. Astfel fiecare persoană a primit câte 600 de lei, reprezentând sporul pentru refacerea capacităţii de muncă şi hrană, prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă, acordat pentru două luni.

 
"Este prima dată când pe data de 10 a lunii ne confruntăm cu o problemă şi nu putem plăti salariile angajaţilor. Angajaţii au primit pe data de 10 o sumă de 600 de lei, indiferent de nivelul salarial. El a fost acordat egal atât directorului, cât şi asistentului social. Am considerat necesară acordarea acestei sume, ţinând cont că începe anul şcolar, iar angajaţii trebuie să poată să trimită copii la şcoală", a afirmat Curelariu.
 
Oficialii DGASPC susţin că au făcut demersuri la Consiliul Judeţean şi la autorităţile centrale pentru suplimentarea fondurilor instituţiei, astfel încât aceasta să poată funcţiona până la 31 decembrie.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.