Din 2009, firmele de constructii vor fi certificate

 
Firmele care vor construi in sectorul public vor fi supuse unei certificari, incepând din anul 2009, a declarat joi (11 septembrie 2008) secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor Horia Irimia. Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, luându-se in considerare dotarea firmei, specialistii pe care ii are si experienta.
 
"Certificatul va fi acordat pe baza unor criterii tehnice, intre care dotarea, specialistii, ce lucrari similare a mai facut. O firma care a facut un podulet nu poate sa vina apoi sa faca un pod peste Dunare. Selectia se va face pe grupe de lucrari – una este sa faci alimentari de apa, una este sa faci o casuta, si alta sa faci 20, deci se va tine cont si de domeniile de activitate. Daca este o firma foarte puternica va putea fi acreditata pe toate aceste domenii", a spus Irimia.
 

Certificatul va fi acordat de un organism de certificare, care va include atât specialisti ai ministerului, cât si ai asociatilor profesionale din domeniu. "Certificatul va fi acordat de o comisie de specialisti instituita de MLPDL, dar nu alcatuita strict din specialistii ministerului. Vor fi si reprezentanti ai patronatelor din domeniu", a subliniat Irimia. La acest sistem de certificare vor putea apela si firmele private, dar pentru acestea nu va fi obligatoriu. Aceasta reglementare privind certificarea este discutata chiar in cursul zilei in Comisia de Dialog a ministerului.
 
Oficialul a adaugat ca, in prezent, ARACO mai elibereaza un astfel de certificat. Horia Irimia a participat, joi, la deschiderea lucrarilor celei de-a treia editii a Congresului International Imobiliar Bucuresti si prima editie a expozitiei imobiliare SIB Expo, evenimente reunite sub sub egida Salonului Imobiliar Bucuresti.
 
Evenimentul, care se desfasoara la Bucuresti in perioada 11-14 septembrie 2008, reuneste profesionisti imobiliari din România si din strainatate, reprezentantii dezvoltatorilor de proiecte imobiliare, autoritati publice locale, bancheri implicati si reprezentanti ai unor importante societati de avocatura si audit, specializate in tranzactii imobiliare. Concomitent, in Piata Revolutiei se desfasoara, intr-un cort special amenajat, expozitia imobiliara SIB Expo. Firmele inscrise in expozitie prezinta cele mai noi proiecte rezidentiale, de birouri si retail.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.