EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,29 RON
(-0.38%)
GBP
5,38 RON
(-0.75%)
CHF
4,55 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(-0.01%)
BYN
1,75 RON
(-0.28%)
CAD
3,16 RON
(-0.09%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(+0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.11%)

Egger investeste in protectia mediului

 
Grupul Egger a fost nominalizat pentru Premiul European privind Investitiile in domeniul Mediului, a precizat vineri (12 septembrie 2008) Michael Egger, presedintele Consiliului de Administratie al producatorului de material lemnos Egger, care a deschis o fabrica la Radauti. Potrivit acestuia, investitiile anuale pentru protectia mediului si pentru dezvoltarea durabila a padurilor se ridica la câteva zeci de mii de euro.
 
"Investitiile in implementarea noilor tehnologi si procese de productie care protejeaza mediul ne asigura competitivitatea si dezvoltarea viitoare a companiei. În prezent derulam o investitie de 55 milioane de euro in noua linie de productie din Rion, Franta. De asemenea, la sediul social din Tirol implementam un proiect pe energie si protectia mediului. Astfel, energia produsa de propria centrala termica a companiei va fi distribuita prin sistemul municipal de incalzire al comunitatii. Aceasta inseamna reducerea cu 26.000 de tone a emisiilor de dioxid de carbon din centrul turistic Tirolez", a spus Michael Egger.
 
Pentru fabrica de la Radauti, grupul Egger a intocmit toate studiile de impact asupra mediului, inclusiv cele privind impactul transfrontalier tinând cont de apropierea granitei cu Ucraina. "În Radauti compatibilitatea cu mediul inconjurator are un rol esential. Pe de o parte instalatiile de ultima generatie asigura o productie ecologica. Pe de alta parte, Egger se bazeaza pe o exploatare durabila a padurilor folosind si rumegusul produs de fabrica de cherestea Schweighofer, aflata in apropiere", a precizat Mihai Sandru, director de vânzari al fabricii Egger din Radauti.
 
Compania austriaca, unul dintre cei mai mari producatori de placi din material lemnos, a investit peste 210 de milioane de euro in fabrica de la Radauti, fiind una din cele mai ample investiti de tip greenfield din România. Tehnologia folosita aici consta in cele mai noi utilaje realizate in Germania. Capacitatea de productie a PAL-ului brut este de 600.000 metri cubi pe an. Aproximativ 80% din placile aglomerate brute vor fi prelucrate superior si distribuite pentru export in Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia dar si in orientul Mijlociu. Grupul Egger are in prezent 16 fabrici in Austria, Germania, Franta, Marea Britanie, Rusia si România.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata