Investitie de peste doua milioane de euro la Lafarge Ciment România Lafarge

 
Ciment România a investit 2,32 milioane euro intr-o noua linie tehnologica, in vederea cresterii capacitatii de livrare a cimentului la saci pâna la 4.000 de tone zilnic, informeaza un comunicat al companiei. Lafarge a inaugurat vineri (12 septembrie 2008) noua linie de insacuire si paletizare, in urma careia capacitatea de insacuire a crescut de peste 3 ori. De asemenea, noua linie va permite cresterea calitativa a livrarilor de ciment la sac printr-o dispunere optima a sacilor pe paleti, precum si securizarea transportului si depozitarii acestora printr-un sistem de infoliere totala, cu folie elastica.
 
"Pentru a raspunde solicitarilor si pentru a respecta indicatorii de performanta a livrarilor, Lafarge Ciment România a luat decizia de a amenaja, odata cu implementarea acestui proiect, si o platforma exterioara de stocare si incarcare in camioane, cu o capacitate maxima de 2.000 tone, in asa fel incât sa creasca la trei punctele simultane de livrare, rezultatul acestei decizii fiind concretizat in scaderea timpului de asteptare pentru incarcare a camioanelor", a spus Edmund Piess, directorul uzinei de ciment Lafarge din Medgidia.
 

Instalatia poate insacui ciment in saci de 50, 40, 35 si 25 kilograme, are optiuni de paletizare pe palet din lemn in 7 pâna la 10 straturi a câte 5 saci pe strat si permite infolierea cu folie elastica tip stretch pentru o depozitare si un transport mai sigur al incarcaturii. Puterea instalata pentru linia de insacuire este de 200 kw, iar pentru partea de paletizare si infoliere de 60 kw. Lucrarile la noua instalatie s-au derulat in perioada 15 septembrie 2007 – 14 aprilie 2008, in aprilie fiind produs pe noua linie primul sac de ciment, iar testarile si calibrarile echipamentului au fost finalizate in luna august a.c.
 
Lafarge este unul dintre liderii mondiali in domeniul materialelor de constructii, detinând pozitii de vârf cu toate cele 3 divizii ale sale: Ciment, Agregate si Betoane si Gips. Grupul are 90.000 de angajati si este prezent in 76 de tari. În 2007, Lafarge a inregistrat o cifra de afaceri de 17,6 miliarde de euro si un profit net de 1,9 miliarde de euro. Lafarge a achizitionat in 1997 producatorul national de ciment, Romcim.
 
În prezent, Lafarge Ciment (România) S.A. detine 3 unitati de productie a cimentului, la Medgidia (judetul Constanta), Hoghiz (judetul Brasov) si Târgu Jiu (judetul Gorj). Lafarge deruleaza activitati si in alte domenii ale producerii de materiale de constructii având in prezent 1600 de angajati care opereaza pe lânga instalatiile de ciment si 16 statii de betoane, 14 cariere si balastiere, o fabrica de ipsos si una de placi de gips-carton. În 2007 aceste operatiuni au generat o cifra de afaceri totala de aproximativ 400 milioane euro.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.