Investitiile straine nu sunt sustinute de Guvern, apreciaza austriecii de la Egger

 
Investitia in fabrica Egger de la Radauti, de 210 milioane euro, nu a fost sustinuta decât verbal de guvernul român si de legislatia promovata de acesta, iar la o posibila viitoare investitie grupul austriac Egger va fi mai atent la promisiunile care se fac, a afirmat Michael Egger, presedintele Consiliului de administratie al grupului Egger, la deschiderea oficiala a fabricii din România.
 
"Ar fi trebuit sa beneficiem, conform promisiunilor initiale ale Agentia Române pentru Investitii Straine (ARIS) de ajutoare pentru utilitati si infrastructura in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Din pacate, nu am avut niciun sprijin, in 2005, când am inceput discutiile cu conducerea ARIS, dar si cu vicepremierul care reprezenta Guvernul român in acea perioada. Egger este cel mai mare contribuabil din zona Radauti si in acelasi timp cel mai mare agent care ecologizeaza zona Moldovei, a Bucovinei in special. Daca nu am fi avut sprijinul eficient al prefecturii si al primariei nu am mai fi investit in România", a precizat Michael Egger.

 
Una dintre optiunile grupului Egger ar fi fost Rusia, tara in care grupul austriac are deja o fabrica de productie. Pentru 2008, 60% din productia fabricii de la Radauti va merge la export, iar 40% catre piata interna reprezentata de toti mari producatori de mobilier din România. În prezent cele mai mari contracte pentru materialele lemnoase de la Egger merg catre Mobexpert, Silvarom si Levent. "Tarile din Europa Centrala si de Est inregistreaza in continuare rate de crestere peste medie in domeniul constructiilor rezidentiale precum si in sectorul de cladiri pentru birouri si spatii comerciale.
 
Pentru Egger, aceasta tendinta inseamna multe oportunitati de valorificare a productiei proprii. Corporatia pune accentul pe dezvoltarea exportului in toate tarile Europei de Est", a precizat Michael Egger. În prezent, grupul austriac se concentreaza pe Europa in ceea ce priveste unitatile sale de productie si investitiile in acestea, considerând-o ca fiind piata sa interna. Fabrica din Radauti aprovizioneaza pietele din România, Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Slovacia, tarile baltice, Grecia, Turcia, Polonia, Macedonia si Orientul Apropiat.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.