KPMG a câştigat licitaţia pentru întocmirea situaţiilor financiare ale Fondului Proprietatea

 
Compania de consultanţă financiar-contabilă KPMG România a câştigat licitaţia organizată de Fondul Proprietatea pentru selectarea firmei care va întocmi situaţiile financiare individuale şi consolidate ale Fondului, în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Fondului Proprietatea.
 
Fondul Proprietatea a primit până la termenul limită două oferte pentru această licitaţie, din partea KPMG România şi BDO Conti Audit, iar procedura de selecţie prin licitaţie deschisă a fost finalizată joi (11 septembrie 2008). Fondul ar putea fi listat la bursă în prima jumătate a anului 2009, conform ultimelor estimări ale autorităţilor.
 

Administratorul Fondului Proprietatea va fi selectat în noiembrie sau decembrie.Pentru selectarea administratorului, Fondul a primit 28 de scrisori de intenţie, dar administratorul care va fi ales ar putea fi o altă companie, deoarece depunerea unei scrisori de interes nu era o etapă obligatorie în acest proces, ci un feed-back pentru Fondul Proprietatea.
 
Potrivit oficialilor Fondului, scopul este de a selecta un singur administrator pentru Fond, dar nu este exclusă nici alternativa selectării mai multor administratori, pentru fiecare clasă de active, având în vedere complexitatea şi unicitatea acestui mandat. Societatea sau consorţiul respectiv trebuie să asigure asset management (administare active), cash management, private equity investment şi private equity management (management şi investiţii în companii nelistate).
 
Fondul Proprietatea, creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa patru miliarde euro).
În prezent, Fondul Proprietatea are participaţii la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.