Orasul Radauti asteapta mari investitori in turism

 
Investitiile mari in turism nu au aparut inca in Radauti, dar datorita potentialului zonei investitorii vor aparea in cel mai scurt timp, a declarat Aurel Olarean, primarul Municipiului Radauti. "În prezent, sectorul turistic este foarte slab reprezentat de investitiile majore. Este nevoie ca, in cel mai scurt timp, acestea sa apara datorita investitorilor din alte sectoare precum cel al prelucrarii lemnului. Hotelurile dar si pensiunile agroturistice sunt prioritati pentru actualul meu mandat.
 
Bucovina ca zona geografica a României, in general, iar Radautiul in particular, au nevoie de investiti masive in turism", a declarat primarul Olarean. Pentru anul 2008 – 2009, Primaria Municipiului Radauti are in plan investitii in infrastructura de utilitati precum apa, gaze, canalizare, dar si in cea de transport, precum amenajarea unor drumuri de acces pentru investitorii deja prezenti in zona.
 
În planul de investiti, un loc aparte in au mediul inconjurator si constructia de locuinte pentru tineri. Producatorul de material lemnos Egger a investit 210 milioane euro intr-o fabrica la Radauti. Fabrica Egger din judetul Suceava are o capacitate de 600.000 de metri cubi pe an, aproximativ 80% din productie este valorificata superior si ajunge pe piata sub forma de placi de melamina.
 
Fabricile Egger din Europa sunt amplasate in principal in Austria (4), Germania (6), Marea Britanie (2), in Rusia si România câte una. Cifra de afaceri in anul financiar 2007-2008 a grupului Egger s-a ridicat la 1,64 miliarde euro, acesta exportând in piete din intreaga lume precum Asia, Oceania si Africa.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.