Putin: ” Unde este Kim Jong-Il? În mausoleu, desigur”

0
 
Premierul rus Vladimir Putin a facut din nou impresia unui tip destept, autoritar, cu simtul umorului, la intâlnirea avuta joi la Soci, in cadrul Clubului international de discutii Valdai, cu ziaristi si analisti occidentali specializati in problemele ruse, relateaza in editia sa de vineri publicatia britanica The Times. Întrebat de corespondentul The Times daca mai stie ceva in legatura cu starea de sanatate a liderului nord-coreean Kim Jong-Il si daca nu cumva stie unde acesta se afla, Putin s-a aratat surprins si a dat din umeri, afirmând cu o mina serioasa: „Pai unde sa fie? În mausoleu, desigur!”
 
Toti cei prezenti la intâlnirea cu premierul rus in cadrul Clubului Valdai, pe care de altfel Putin l-a si infiintat in urma cu 5 ani, pe când era presedinte, au izbucnit in hohote de râs. Dupa aceea, Putin a revenit asupra celor spuse si a declarat ca, de fapt, s-a gândit la Kim Ir Sen, tatal actualului lider nord-coreean. Dupa cum remarca publicatia britanica, Putin a dezvaluit secretul cel mai bine pastrat in Rusia zilelor noastre. Atunci când a fost intrebat cine conduce Rusia – Medvedev (Dmitri, actualul presedinte rus) sau el, fostul presedinte al Rusiei a incercat sa convinga audienta ca Medvedev este desigur prima vioara in cadrul puterii de la Moscova.
 
Dupa aceea a spus insa cu toata seriozitatea ca se va duce si il va invata pe Medvedev ce sa spuna daca i se va pune o intrebare similara. De altfel, si presedintele Medvedev urmeaza sa se intâlneasca vineri cu participantii la discutiile din cadrul Clubului Valdai. Clubul Valdai este o structura ce reuneste anual, in cadrul unei intâlniri informale, experti, jurnalisti, specialisti in problemele „spatiului ex-sovietic”, care analizeaza cu atentie problemele actuale ale Federatiei Ruse, mai ales a celor aflate in atentia cancelariilor statelor mari.
 
Numele clubului vine de la Podisul Valdai, din nordul Rusiei, situat intre Moscova si statele baltice, de unde izvorasc cele trei mari fluvii europene – Volga, Don si Nipru. Reuniunile Clubului Valdai se desfasoara timp de o saptamâna, la inceput de toamna, in luna septembrie, iar la finalul acestora participantii au o intâlnire, in prezenta presei internationale, cu presedintele rus.
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.