Regionala CFR Călători Iaşi a fost amendată de OPC

 
Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Iaşi au amendat cu 2.000 de lei Regionala CFR Călători Iaşi, din cauza lipsei unui ghişeu special pentru gravide, vârstnici şi persoane bolnave.
Inspectorul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Valerian Sălăvăstru, susţine că în cadrul regionalei CFR nu fiinţează niciun ghişeu special de la care femeile gravide să-şi poată cumpăra bilete de călătorie.
 

Conform afirmaţiilor şefului IRPC Iaşi, regulamentul privind transportul pe căile ferate din România prevede că în staţiile în care fluxul de călători este mare trebuie să existe cel puţin un ghişeu special de eliberare a legitimaţiilor de călători pentru femeile gravide, femeile cu copii în braţe, persoanele care din motive de sănătate nu pot aştepta la rând pentru eliberarea legitimaţiei şi pentru călătorii al căror tren pleacă în mai puţin de 20 minute.
 
"În timpul controlului s-a constatat că toate aceste reguli nu sunt respectate. Operatorul de transport feroviar trebuie să aducă la cunoştinţa călătorilor, prin mijloace specifice de informare, existenţa acestor ghişee speciale", a declarat Sălăvăstru.
Directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia.
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.