Seful Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a demisionat

 
Directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Attila Klarik, si-a depus demisia din functie la inceputul acestei saptamâni, aceasta fiind acceptata de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, informeaza MADR. Demisia devine efectiva incepând cu 15 septembrie 2008. Potrivit MADR, pe durata interimatului, conducerea APDRP va fi asigurata de Sorin Radu, care ocupa in prezent functia de director al Centrului Regional APDRP Satu-Mare.
 
Postul vacant va fi publicat pentru ocupare prin concurs in perioada imediat urmatoare. Obiectivul conducerii MADR este ca recrutarea pentru acest post sa se realizeze pe criterii de profesionalism si competenta in management. În urma unei misiuni de audit de monitorizare regulata din iunie 2008, Comisia Europeana a semnalat autoritatilor române unele deficiente in sistemul de gestionare si control al Agentiei SAPARD din România.
 
Comisia Europeana a cerut autoritatilor române, printr-o nota trimisa in data de 9 iulie, elaborarea unui plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate suspendând temporar procesarea cererii de plata transmise anterior pentru programul Sapard in valoare de 28,3 milioane euro. Potrivit APDRP, in sistem exista la ora actuala 582 de cereri de plata autorizate in sistem, in valoare totala de 62 milioane euro. Consilierul pe probleme de agricultura din cadrul Reprezentantei permanente a României pe lânga UE, Achim Irimescu, a declarat ca platile SAPARD ar putea fi reluate in cea de-a doua jumatate a lunii septembrie, dupa ce Fondul National va aviza raportul de audit transmis de APDRP.
Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!