Târg de turism rural în Apuseni (jud. Alba)

 
Una dintre cele mai cunoscute comune din Apuseni, care deţine şi statut de staţiune turistică – Albac – va găzdui, sâmbătă şi duminică, cea de-a IV-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural.
 
Deschiderea oficială a manifestării, iniţiată de Consiliul Judeţean (CJ) Alba în 2005 în vederea promovării potenţialului turistic al Ţării Moţilor, va avea loc sâmbătă, când vor putea fi vizitate standurile meşterilor populari. Atât sâmbătă, cât şi duminică sunt programate dezbateri având ca temă "Pensiunile turistice şi agenţiile de turism – parteneriat pentru o afacere profitabilă", "Ţara Moţilor – patrimoniu cultural european" şi "Vacanţe active în Apuseni".

 
Prima zi a târgului se va încheia cu un "Ospăţ pe Valea Arieşului", cu degustare de preparate din carne de berbec, oaie, porc şi păstrăv la grătar.
Târgul cuprinde şi un concurs de pescuit pe râul Arieş, dar şi unul gastronomic, la care vor participa reprezentanţi ai pensiunilor.
Salvamontiştii vor prezenta tehnici de salvare în condiţii extreme, cu "tiroliana peste Arieş", iar cei interesaţi pot participa la o călătorie de documentare la Gheţarul Vîrtop.
 
Organizatorii târgului sunt CJ Alba, Primăria comunei Albac şi Asociaţia "Ţara Vinului". Partenerii manifestării sunt Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România.
În staţiunea Albac există în jur de 40 de pensiuni agroturistice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.