Zeci de capace de canal furate pun în pericol circulaţia la Botoşani

 
Zeci de capace de canal care aparţin furnizorului de apă din judeţul Botoşani sunt furate anual şi valorificate la fier vechi.
Directorul de exploatare al societăţii comerciale Apa Grup, Marcel Georgescu, susţine că situaţia este foarte gravă atât din punct de vedere al pierderilor înregistrate de unitatea pe care o reprezintă, cât şi din cauza pericolului producerii unor accidente rutiere, pe fondul lipsei capacelor la gura de canal.
 

"Oricine are un copil mic sau oricine este neatent poate să cadă într-un canal. Furturile nu fac bine nimănui, decât celui care fură şi vinde la fier vechi. Noi ne-am dat tot timpul interesul şi le-am înlocuit, dar nu avem tot timpul capace în magazie", a afirmat Georgescu.
Potrivit acestuia, prejudiciul anual creat de hoţii de capace de canal se ridică până la 60.000-70.000 de lei. Însă, există şi cazuri în care diverse autovehicule au ajuns cu roţile în canal, iar proprietarii s-au îndreptat împotriva societăţii Apa Grup în vederea recuperării prejudiciilor.
 
Oficialii Apa Grup susţin că hoţii fură capacele din fontă şi le valorifică la fier vechi pentru doar câteva zeci de lei, în condiţiile în care un astfel de produs costă până la 500 de lei.
Conducerea Apa Grup a sesizat, în cazurile tuturor furturilor, Poliţia, însă hoţii sunt greu de prins.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.