Zeci de operaţii efectuate de medici americani la Botoşani

 
Un număr de 75 de bolnavi, în majoritate copii, din judeţul Botoşani, au fost operaţi, în ultima săptămână, de o echipă de medici americani.
Specialiştii – chirurgi plasticieni, pediatri, ginecologi, care sunt membri ai Fundaţiei Medical Mission din Kansas – şi-au încheiat vineri (12 septembrie 2008) a opta misiune în judeţul Botoşani.
 
Timp de o săptămână, ei au lucrat la Spitalul de Pediatrie "Cuvioasa Parascheva" şi la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie din Botoşani, consultând 1.439 de pacienţi, dintre care 75 au fost operaţi.
La încheierea misiunii în Botoşani, Medical Mission a donat spitalelor 3 aparate de anestezie şi o masă de operaţii, precum şi medicamente şi materiale sanitare în valoare de peste 790.000 de dolari. Valoarea totală a echipamentelor medicale, a medicamentelor şi materialelor donate din 2001 şi până în acest an a depăşit 10 milioane de dolari.
 
"Încă nu am făcut toate calculele, dar, cu siguranţă, această a VIII-a misiune a depăşit limita celor 10 milioane de dolari. Ne bucurăm că au fost foarte multe consultaţii şi, dacă vom reveni la anul, ne vom axa mai mult pe mediul rural, unde am avut peste 600 de consultaţii", a declarat şefului echipei Medical Mission, Abigail Hayo.
 
Medicii au avut, vineri după-amiază, o întâlnire cu autorităţile locale, cărora le-au mulţumit pentru sprijinul acordat.
Medical Mission a efectuat, în 2008, misiuni similare în mai multe state ale lumii, precum Mali, Filipine, Guatemala, Panama şi India.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.