Ce este o casetă de siguranţă din bancă şi cum se utilizează?

 
Cum poti sa-ti pastrezi in deplina securitate documentele, bijuteriile, obiectele de arta, valute liber convertibile sau obiectele cu valoare sentimentala? Raspunsul este o caseta de siguranta intr-o banca.
Casetele de siguranta sunt dispozitive special realizate, amplasate intr-un spatiu sigur, in cele mai bune conditii si la care poti avea acces atunci cand doresti.
In functie de obiectele pe care vrei sa le depozitezi in caseta, poti opta, in general pentru mai multe tipuri si dimensiuni.
 
Poti depune, consulta sau ridica valorile din casetele de siguranta in conditii de confidentialitate deplina, pe baza legitimarii cu actul de identitate.

 
Ce poti depozita intr-o caseta de siguranta?
Bijuterii, valute liber convertibile, bancnote din moneda nationala, colectii diverse (monede romanesti si straine, medalii, obiecte istorice vechi etc), titluri, actiuni, obligatiuni, efecte de comert, efecte publice, cecuri de calatorie, certificate de depozit nominative si nenominative, testamente, certificate de mostenire, certificate de proprietate, obiecte fara valoare determinata.
 
Nu poti pastra in casetele de siguranta substante toxice, valori furate sau urmarite de legea penala si altele asimilabile acestora, narcotice, explozibile, arme, munitii,.
Valoarea taxei platite pentru a inchiria o caseta de siguranta depinde, in general, de valoarea declarata a obiectelor depozitate. Desi ati fi tentat sa declarati o valoare cat mai mica, trebuie sa stiti ca aceasta va fi suma cu care veti fi despagubit in cazul oricarui incident care determina pierderea sau distrugerea valorilor. (biz365.ro)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.