EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Ce este sindicatul bancar?

 
Un sindicat bancar este un grup de investitori sau de banci investitoare care isi unesc fortele pentru a evalua eligibilitatea clientilor in vederea obtinerii unui anume produs financiar sau care colaboreaza in cadrul unui proiect.
Un sindicat bancar este o entitate permanenta, insa bancile implicate pot pastra legatura pentru a colabora la alte proiecte. Formatiunea unui sindicat bancar ia nastere atunci cand o banca investitoare ia la cunostinta de anumite proiecte cu miza mare, ce necesita o capacitate mare de investitie si care pe viitor pot aduce profit.
 
Sunt si cazuri in care una dintre parti nu poate sustine financiar investitia necesara. In acest caz, in loc sa apeleze la imprumuturi, banca prefera sa coontacteze la randu-i alte banci doritoare de a participa cu fonduri la investitie.
Cu un sindicat format din companiile doritoare de a investi este mult mai usor de finantat un proiect. Grupurile precum sindicatele bancare sunt functionale in mare parte ca grup de achizitie.
 
Ca parte a intelegerii in extinderea suportului financiar catre cel imprumutat de regula exista concesii facute colateral sau gajuri asupra altor bunuri de valoare pe toata durata imprumutului. Acest lucru vine ca o polita de asigurare pentru banci in cazul in care proiectul esueaza, sindicatul reusind sa recupereze macar o parte din investitie.
 
Deoarece un sindicat bancar nu este o entitate permanenta, este foarte posibil ca diferite combinatii intre bancile investitoare sa se nasca pentru un proiect anume, ca apoi fiecare sa isi urmeze drumul ca si pana in momentul colaborarii.
De asemenea intre bancile colaboratoare raman deschise relatiile pentru viitoare proiecte, indeosebi in cazurile in care acestea s-au dovedit a fi profitabile. (biz365.ro)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata