Ce este un card bancar?

 
Cardul este un instrument de acces la un cont bancar. Fiecare card are un PIN (codul personal de identificare). Platile sau retragerile de numerar prin echipamente de tip ATM (bancomat) se fac numai dupa introducerea acestui cod.
Introducerea eronata de 3 ori a codului PIN va duce la blocarea cardului respectiv. PIN-ul nu trebuie dezvaluit nimanui, in nici o situatie.
 
In cazul tranzactiilor de achizitionare de bunuri, securitatea este oferita de necesitatea de a semna chitantele intocmite odata cu utilizarea cardului. Pierderea, furtul sau distrugerea cardului trebui anuntata imediat la numarul de telefon al serviciului de asistenta existent pe card, astfel incat banca sa poata bloca in sistemele proprii accesul la cont prin respectivul instrument de plata.
 
Poti folosi cardul tau pentru:
– plati de bunuri si servicii la comercianti: poti achita bunuri si servicii achizitionate oriunde vezi afisata sigla care apare pe cardul tau (de exemplu Visa, Maestro etc.). Plata la comercianti se face rapid, prin intermediul unui terminal (POS) care asigura legatura cu contul bancar atasat cardului tau.
– poti obtine numerar la automatele de numerar (ATM) sau la ghiseele bancilor acceptatoare. Daca apelezi la bancomatul sau ghiseul altei banci, asigura-te ca banca respectiva accepta tipul de card pe care il detii.
– prin intermediul cardului poti folosi alte servicii (in functie de tipul de card), cum ar fi: plata diverselor facturi, incasarea salariului pe card, incasarea in cont a dobanzilor bonificate de banca la depozite, obtinerea unui credit pe card, plati prin Internet, ordonarea de transferuri automate catre alte conturi ale tale etc. (biz365.ro)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.