Ce este un POS (EFTPOS)?

 
EFTPOS reprezinta initialele denumirii din engleza Electronic Fund Transfer at Point of Sale. Pe scurt este terminalul electronic de acceptare a cardurilor. La POS toate tranzactiile se realizeaza in mediu electronic, securizat.
Astfel, prin sistemul de autorizare este confirmat automat faptul ca in contul de card al celui care face plata exista banii necesari iar tranzactia se efectueaza automat. Posesorul cardului trebuie sa introduca codul PIN pentru a valida tranzactia.
 
Avantajele utilizarii POS-ului sunt bilaterale, atat pentru comerciant cat si pentru detinatorul cardului. Astfel, contul comerciantului este creditat automat cu suma corespunzatoare tranzactiei. Se evita astfel manipularea banilor fizici, cu toate dezavantajele acesteia – personal si securitate.
 
In acelasi timp clientul beneficiaza si el de avantaje: scapa si de inconvenabila manipulare de cash – incomoda si riscanta, poate sa plateasca cumparaturile neplanificate, pentru care, altfel, nu ar fi dispus de fonduri. (biz365.ro)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.