Ce poţi face cu un card de debit în lei?

 
Cu toate cardurile pot fi achitate sume la comercianti sau la cei care presteaza diferite servicii in cazul in care este instalat un POS, iar de la bancomate poate fi retras numerar.
Cu carduri de la banca poti face si transferuri on-line sau de pe telefonul mobil ori plati la comercianti. Institutiile care ofera intreaga gama de servicii sunt putine. Cele mai multe banci au ales sa ofere servicii de Internet Banking, care permit clientilor sa faca tot felul de operatiuni din contul curent atasat cardului.
 
Plata facturilor: Prin ATM-urile bancii emitente se pot plati facturile curente de utilitati si servicii. In acest sens, bancile au incheiat o serie de conventii cu societatile furnizoare de utilitati. Asadar, cu un card, facturile de electricitate, apa, gaze, telefon, cablu – si lista ramane deschisa – se platesc rapid si fara stres.
 

Plata ratei la credit: Un card de debit isi dovedeste utilitatea si in cazul celor care au contractat un credit. Astfel, cardul de debit poate fi folosit pentru rambursarea ratelor aferente. Persoana care a contractat un credit trebuie sa opteze pentru achitarea automata a ratelor din contul curent.
 
Transferuri de bani in alte conturi: Cardul de debit poate fi utilizat pentru efectuarea unor transferuri de fonduri din contul de card in conturi curente.
Incasarea dobanzii pe card: Cei care isi deschid depozite cu plata lunara a dobanzii nu trebuie sa se deplaseze lunar la banca pentru a incasa dobanda aferenta, in cazul in care nu opteaza pentru capitalizarea acesteia. La cerere, pot fi incasate prin card dobanzile aferente pentru depozitele care presupun plata lunara a dobanzii.
 
Credit pe card (overdraft): In cazul in care cardul este folosit pentru incasarea lunara a salariului, posesorul poate beneficia de facilitatea de overdraft (descoperit de cont), in valoare de la 1 pana la 3 salarii, iar plafonul maxim este stabilit, in general, la 5.000 EUR. Pentru a beneficia de aceasta facilitate, bancile nu solicita o garantie sau un girant. Se completeaza o cerere catre angajator, care ia legatura cu banca. (biz365.ro)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.