Ce se înţelege prin investment banking?

 
Prin investment banking se intelege activitatea bancara prin care o companie este ajutata sa obtina fonduri. In plus fata de atragerea de capital, activitatea de investment banking implica oferirea de consultanta pentru o plaja larga de tranzactii financiare la care compania poate sa participle.
Traditional, activitatea bancara are doua laturi: comerciala si investitionala.
 

In activitatea comerciala, banca colecteaza depozite de la clienti si acorda credite directe persoanelor fizice sau juridice. Pana in 1999, in SUA era ilegal ca o banca sa desfasoare ambele tipuri de activitati.
Prin investment banking, o societate poate obtine fonduri in doua moduri. Primul este reprezentat de vanzarea de actiuni proprii pe piata de capital, iar a doua atragerea de capital privat in schimbul unei parti din companie.
 
O activitate solida de investment banking implica de asemenea oferirea de consultanta companiilor in procesele de fuziune sau lichidare. Multe banci de investitii au de asemenea diviziii de brokeraj, care ofera clientilor lor servicii de cumparare si vanzare de actiuni pe piata de capital. (biz365.ro)
loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.