Ce este refinanţarea şi care sunt avantajele refinanţării unui credit?

Refinantarea este procesul prin care se contracteaza un nou credit cu scopul stingerii unui credit existent. Refinantarea unui credit presupune rambursarea integrala a unui imprumut a carui destinatie este conforma cu cea a creditelor la care se face referire, in baza legilor in vigoare.
Criteriile si procedurile de acordare sunt similare cu cele ale unui credit nou contractat in functie de produsul ales si de institutia de credit aleasa.
Ce avantaje aduce actiunea de refinantare?

1. Dobanda mai mica
Cei mai multi considera ca avantajul principal al refinantarii il reprezinta o dobanda mai mica. Pentru ca acest lucru sa fie cu adevarat un avantaj, va recomandam sa analizati in detaliu oferta de refinantare si sa va uitati care este dobanda reala a noului imprumut. In plus, sa nu uitam ca refinantarea presupune si niste costuri fixe, cum ar fi cele legate de stingerea creditului initial, cele de acordare a noului credit s.a., care toate se adauga la costul noului credit, astfel incat hotararea de a refinanta un imprumut trebuie foarte atent analizata.
2. Suma mai mare
Un alt avantaj, care in opinia noastra poate fi determinant, este cel al posibilitatii de suplimentare a sumei imprumutului. Contractarea unui nou credit in conditii mai avantajoase inseamna o reducere a gradului de indatorare pe familie (o bonitate mai buna) si automat accesul la sume suplimentare.
3. Termen mai lung
O alta conditie care vine in ajutorul suplimentarii sumei noului imprumut este posibilitatea de prelungire a termenului acestuia pana la perioada maxima acordata de institutia respectiva de creditare. Astfel, o perioada mai mare duce la o suma a imprumutului mai mare si/sau la rate lunare mai mici. (biz365.ro)
Citește și
2 Comentarii
  1. samoila spune

    am luat card de credit anul trecut de la Eurobank in valoare de 1600ron am avut probleme si nu am putut platii ratele.de la ce banca pot lua alt credit pentru a-mi putea platii datoria cardului.va multumesc

  2. mimi spune

    am credit ipotecar pe 26 de ani prin care am luat un apartament mai mic deoarece preturile erau foarte mari acum 4 ani si banca nu nea oferit mai mult.intrebarea este dak pot schimba apartamentul,as dori unul mai mare sau o casa la curte cear trebui sa fac?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.